Akkoord voor toegankelijke sport in regio

Gepubliceerd: 28-06-2019 9:06. Bijgewerkt: 28-06-2019 9:36

Vertegenwoordigers van acht Achterhoekse gemeenten hebben donderdag in Den Haag samen met partners handtekeningen gezet onder het ‘Beweeg- en Sportakkoord’. Doel is om het sportlandschap in de regio toegankelijk en toekomstbestendig te maken.

“Wij leggen ons de verplichting op dat we stimuleren om sport dienstbaar te maken aan onze inwoners in de Achterhoek”, zo interpreteert Bert Kuster van Oude IJsselstreek namens de Achterhoekse wethouders het akkoord. Inwoners met een beperking moeten kunnen sporten en daarnaast moet het akkoord onder meer aanmoedigen om jeugd te begeleiden naar een gezondere leefstijl. “Dat proberen we allemaal te realiseren door het van onderuit, vanuit de samenleving en de verenigingen, op te bouwen”, verklaart Kuster. “We gaan niet verplicht iets opleggen of uitvoeren, we willen dat samen met onze maatschappelijke partners en de Achterhoekse gemeenten gaan doen."

Een uitvoeringsplan voor het akkoord in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk moet begin volgend jaar klaar zijn. “Dan gaan we echt iets merken”, aldus Kuster, die daarbij wijst naar de Achterhoekse Unieke Spelen als voorbeeld. “Dat is een mooi voorbeeld van iets dat gewerkt heeft. Vorig jaar hadden we de Special Olympics, wij vonden het belangrijk dat dat als vliegwiel ging dienen, en dat lukte.”

Foto: Achterhoek in Beweging

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)