Ajax Cape Town in voetsporen van Traoré

Gepubliceerd: 30-05-2019 11:05. Bijgewerkt: 29-05-2019 16:04

De jonge voetballers van Ajax Cape Town uit Zuid-Afrika hopen dit weekend op het Terborg Toernooi in de voetsporen te treden van oud-ploeggenoot en huidig Ajacied Lassina Traoré. In aanloop naar het toernooi voor teams onder 19 jaar werd een oefenwedstrijd tegen leeftijdsgenoten van De Graafschap dinsdag met 1-0 gewonnen.


“De kansen zijn eindeloos”, zegt trainer Duncan Crowie van het team van Ajax Cape Town over de deelname aan het Terborg Toernooi. “Het kan levens veranderen.” Hij wijst daarbij naar voormalig Ajax Cape Town-speler Lassina Traoré, vorig jaar actief in Terborg en momenteel speler van Ajax. “Hij zat op de bank in de halve finale van de Champions League”, zegt Crowie trots. “Dat is het soort kans waarvan we hopen dat onze spelers die nu meedoen het ook krijgen.” Verdediger Kegan Johannes vult aan: “Niet zo lang geleden speelden en trainden we nog samen. Kijk waar hij nu is, op een van de grootste podia van de wereld. Lassina is een voorbeeld voor ons, voor mij.”

Op het Terborg Toernooi start Ajax Cape Town in een poule met Tottenham Hotspur, Flamengo en Vitesse. “Hopelijk kunnen we door naar de knock-out ronde en treffen we daar Liverpool”, vertelt trainer Crowie. “Dat is waarover je later, als je met pensioen bent en terugkijkt op je carrière, kan zeggen: ik heb tegen hen gespeeld.” Verdediger Johannes heeft na de verloren finale van vorig jaar een duidelijk doel: “Hoogste prioriteit voor ons is om het toernooi te winnen, dat wil iedereen en verwacht iedereen. Als we goed voetbal spelen en het publiek vermaken, dan ben ik gelukkig.”

Het Terborg Toernooi gaat vrijdagavond van start op de voetbalvelden van sportpark De Paasberg. De eerste wedstrijd gaat tussen het Braziliaanse Flamengo en Vitesse. De finale staat gepland voor zondagmiddag.

Bekijk ook:
-Delegatie van Liverpool keurt Terborg
-Terborg Toernooi presenteert deelnemers

Foto: Roel Kleinpenning

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)