Agil Etemadi bekerkeeper van De Graafschap

Gepubliceerd: 18-09-2017 10:09. Bijgewerkt: 18-09-2017 12:18

De Graafschap start dinsdagavond in Werkendam aan een nieuw bekeravontuur tegen Kozakken Boys. Doelman Agil Etemadi zal in de basis starten tegen de tweededivisionist.


"Dat verdient hij", zegt trainer Henk de Jong over zijn keuze voor de Fries-Iraanse doelman. "Hij is een fantastische tweede keeper en een zeer goed mens in de groep." Etemadi kwam afgelopen zomer over van Sanat Naft Abadan uit Iran. In de voorbereiding ging de oud-doelman van Almere City FC de concurrentiestrijd aan met Filip Bednarek, maar ging de voorkeur voor eerste doelman - net als vorig seizoen - uit naar de Poolse sluitpost. Nu mag showkeeper Etemadi zich alsnog bewijzen.

De basiself van De Graafschap zal volgens De Jong verder weinig afwijken van de reguliere wedstrijden. "Misschien gaan we starten zoals we in de tweede helft speelden", aldus De Jong na de 1-4 zege op Jong FC Utrecht. "Je ziet het vaker, dan heb je er later weer last van als je wel dingen wijzigt. Laten we maar hard worden en drie wedstrijden achter elkaar spelen." Verdediger Jordy Tutuarima is duidelijk over de ambities in Werkendam: "We moeten gewoon winnen", zegt hij over het treffen met de tweededivisionist. 

Hoop op bekersucces
In het bekertoernooi werden de Doetinchemmers vorig seizoen in de eerste ronde na verlenging uitgeschakeld door SC Heerenveen. Het seizoen daarvoor verloren de Superboeren nipt bij Ajax. Nu hoopt De Jong op bekersucces: "Dat past ook wel bij deze club", vindt de Friese oefenmeester, die Kozakken Boys heeft bekeken tegen HSC’21. "We willen in de beker verder, maar het wordt een lastige wedstrijd. Kozakken Boys is een van de beste amateurploegen van Nederland."

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)