Ulft, Netherlands

 

Weer verkeersregelaar aangereden in Doetinchem

Na de bewuste aanrijdingen van vorige week is er dinsdag weer een verkeersregelaar aangereden bij de afsluiting van de Keppelseweg in Doetinchem. Het is volgens de gemeente het vierde ‘ernstige incident’ sinds de weg vorige week dinsdag dicht ging.
Jasper Hazelaar | 24 augustus 2022 16:19 | Aangepast op 24 augustus 2022 16:19
De verkeersregelaar werd volgens de gemeente in de namiddag aangereden. Dat gebeurde wederom bij de parallelweg in de richting van Langerak. “De verkeersregelaar is tegen zijn knieën aangereden en is op de motorkap terechtgekomen”, laat een woordvoerder van de gemeente Doetinchem weten over het incident. “Hij blijft vandaag (woensdag, red.) een dag thuis om bij te komen van de schrik en gaat morgen weer aan het werk.” De gemeente heeft aangifte gedaan van het incident. Het is de vierde aangifte in de week tijd, nadat Doetinchem eerder al naar de politie stapte vanwege een opzettelijke aanrijding en ‘hufterig gedrag’.

Wethouder Rens Steintjes noemt het gedrag onacceptabel. “Ik hoop dat deze persoon een flinke straf krijgt”, zegt hij over het incident van dinsdagmiddag. “Ik snap dat niet meteen duidelijk is waarom bepaalde wegen afgesloten zijn of alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Onze verkeersregelaars leggen dit rustig aan iedereen uit. Sommige mensen hebben hier vervolgens lak aan en brengen door dit soort roekeloos en agressief gedrag niet alleen onze verkeersregelaars maar ook andere weggebruikers in gevaar."

De politie bevestigt dat er meldingen van de situaties zijn binnengekomen. Er zijn tot nu toe nog geen aanhoudingen verricht. “Wij vinden natuurlijk ook dat een burger zich moet houden aan de aanwijzingen van verkeersregelaars”, aldus een woordvoerder. “Vandaar dat we met de zaak bezig gaan.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

112Achterhoek|Doetinchem|

Meest gelezen

Bussen en treinen gaan vaker rijden in Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 dec 2022 13:33

Wolf bijt bijzondere Racka-schapen dood in Voorst

Serena Speet | Nick Hermsen | 2 dec 2022 15:04

Lees ook

Viertal breekt in bij tankstation in Didam

Vier onbekende personen hebben zaterdagochtend een inbraak gepleegd op een tankstation in Didam. De ...

Blikschade na kop-staartbotsing op de N18

Bij een kop-staartaanrijding op de N18, ter hoogte van Varsseveld, zijn dinsdagavond twee auto’s o...

Graafmachine in Gendringen vliegt in brand

Op de Miltseweg in Gendringen is vrijdagochtend een graafmachine in brand gevlogen. De kraanmachinis...

Echtpaar zoekt doorrijder na aanrijding

Het leven van Bertha de Wilde en Jan Kabel veranderde op woensdagochtend 5 januari plotsklaps door e...