Ulft, Netherlands

 

Vriend van bondscoach kijkt samen naar Oranje in Braamt

Op meerdere plekken in de Achterhoek werd maandagavond gezamenlijk gekeken naar de eerste WK-wedstrijd van het Nederlands Elftal, zo ook bij de nieuwe multifunctionele accommodatie de Braempt in Braamt. Voetballiefhebber Fred Baars, vriend van Louis van Gaal, was maandagavond aanwezig in het dorpshuis.
Charlotte van de Kant | 22 november 2022 16:37 | Aangepast op 22 november 2022 16:37
“Je kunt wel alleen in huis gaan zitten maar dat is lang niet zo leuk als dit. Dat je dit samen kan meemaken”, vertelt Theo Hunting, vrijwilliger bij de nieuwe multifunctionele accommodatie de Braempt. Op deze nieuwe locatie werd maandagavond gezamenlijk gekeken naar de wedstrijd tussen Nederland en Senegal op het WK voetbal. Ook Fred Baars kijkt in de accommodatie mee op het scherm naar de wedstrijd. De voetballiefhebber is al jaren bevriend met de bondscoach van het Nederlands Elftal, Louis van Gaal. “Dat is al meer dan dertig jaar vriendschap, waarin ik hem overal heb gesteund. Alleen nu doe ik dat via de app of via de e-mail en dat vind ik nog steeds prachtig", vertelt Baars.

De Braempt is een nieuwe ontmoetingsplek voor alle inwoners uit Braamt. Volgens Hunting is er bijna geen horeca meer in het dorp en kwam met name vanuit de jongeren de vraag om dit te organiseren. “Je creëert ook een binding met jong en oud en dat is de bedoeling van het dorpshuis. We hebben geluk dat we multifunctioneel zijn en daarbij is iedereen welkom.” Ook Baars is met veel genoegen aanwezig: "Ik vind dit prachtig. Een nieuw multifunctioneel gebouw en dan is het leuk dat er activiteiten zijn. En één van die activiteiten is nu Oranje aanmoedigen, geweldig!”

Spanning
Tot de laatste minuut keken de inwoners van Braamt met spanning naar de wedstrijd. “Ik zei elke keer nog: 'We krijgen zo dadelijk een doelpunt'", vertelt Hunting die de wedstrijd goed in de gaten hield. “Ik kon zien dat Senegal op een gegeven moment een paar ballen naar de uitlijn speelde. Die werden vermoeid.” De vrijwilliger van de Braempt is positief gestemd over Van Gaal: “Ik moet ook een complimentje maken naar de bondscoach, dat die met keeper Noppert een goede keuze heeft gemaakt vandaag.”

Groeten vanuit Qatar
Oranje won uiteindelijk met 0-2, een uitslag die van tevoren is voorspeld door Baars. Voordat de wedstrijd begon heeft hij zijn vriend Van Gaal nog succes gewenst. “Ik heb hem vandaag ook een berichtje gedaan en succes gewenst en veel voetbalplezier”, vertelt Baars die ook een reactie kreeg van de coach en zijn vrouw. “Dan krijg je keurig van Truus en Louis een berichtje terug van: ‘Dank jullie en heel veel plezier. Lieve groeten vanuit Qatar.’”

Achterhoeks tintje
Als voetballiefhebber hoopt Baars dat het toernooi ook nog een Achterhoeks tintje krijgt. “Men kijkt hier met veel plezier naar Luuk de Jong. Dus ik zou het fantastisch vinden als hij nog een paar invalbeurten krijgt, waarbij hij een belangrijk doelpunt maakt of voorbereidt."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Braamt|Voetbal|Nederlands Elftal|

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36

Lees ook

De Graafschap oefent tegen Duitse club

De Graafschap oefent in aanloop naar het nieuwe seizoen onder meer tegen het Duitse Rot Weiss Oberha...

Van Gaal nodigt Achterhoekers uit bij training in Qatar

Na een avontuur op het WK Voetbal in Qatar zijn Erna en Wouter Mecking uit Ulft deze week weer terug...

De Graafschap legt Xandro Schenk vast

De Graafschap heeft verdediger Xandro Schenk vastgelegd voor het komende seizoen. De 29-jarige verde...

De Graafschap in eigen huis onderuit tegen FC Eindhoven

De Graafschap heeft de competitiewedstrijd tegen FC Eindhoven zondagmiddag met 1-2 verloren. Het was...

G-team De Graafschap blij met steun

Het G-team van De Graafschap is sinds de start in 2019 omarmd door de Doetinchemse voetbalcub. De sp...

Robbemond als interim-trainer terug op De Vijverberg

Reinier Robbemond keert vrijdagavond als interim-hoofdtrainer van Willem II terug op De Vijverberg. ...