Ulft, Netherlands

Petitie voor voorzieningen in ‘s-Heerenberg

Een petitie voor het behoud van voorzieningen in ’s-Heerenberg is meer dan duizend keer ondertekend. Het verdwijnen van het gemeentepunt uit Gouden Handen en een deel van het aanbiedstation is reden om de handtekeningenactie te starten.
Regio8 | 11 november 2019 11:08 | Aangepast op 11 november 2019 11:08
“Er verdwijnen steeds meer faciliteiten zoals banken, het gemeentehuis en nu een deel van het aanbiedstation”, zo schrijven de initiatiefnemers van de petitie. “Openbaar vervoer-verbindingen zijn verre van optimaal, hierdoor moet je als inwoner wel een auto hebben.” De gemeenteraad besloot donderdagavond tijdens de begrotingsbehandeling met een minieme meerderheid van dertien tegen twaalf stemmen tot het sluiten van de gemeentelocatie in Gouden Handen. Wel blijft het pand een loketfunctie behouden. Het aanbiedstation voor betaald afval wordt samengevoegd in Zevenaar, terwijl in het grensstadje een station voor gratis afval blijft bestaan. De initiatiefnemers willen dat beide besluiten worden heroverwogen.

Raadslid Wilfried Linssen van CDA Montferland, zelf woonachtig in ’s-Heerenberg, geeft aan dat de sluiting van het gemeentepunt in Gouden Handen een goede manier is om structureel bijna een ton te bezuinigingen. “Het is natuurlijk lastig, maar het heeft puur te maken met het financiële plaatje, onze situatie als Montferland is niet rooskleurig”, aldus Linssen, die de petitie voor kennisgeving aanneemt. “Dat is democratie, als een aantal mensen het er niet mee eens zijn en een petitie starten, hebben ze mijn zegen. Feit is wel dat het aantal bezoeken aan het punt verminderd is.”

Hoop op sterk signaal
Henk Groote van Lijst Groot Montferland, samen met Lokaal Belang, de PvdA en Fractie Mos tegenstander van de sluiting van het gemeentepunt in Gouden Handen, noemt de petitie een mooi initiatief. “Ik hoop dat ze een sterk signaal kunnen afgeven”, aldus de fractievoorzitter uit ’s-Heerenberg, die aangeeft voldoende andere mogelijkheden tot besparen te zien. “Misschien dat deze petitie wel zo gigantisch gaat leven dat de coalitie moet heroverwegen en toch op eigen beleid gaat schrappen.”

Foto: REGIO8 (archief)

Meest gelezen

Elten werd 75 jaar geleden Nederlands, Eltenaren blikken terug

Anton Adelaar | Ruben Dales | 23 apr 2024 15:32

Lees ook

Extinction Rebellion gaat protesteren bij ForFarmers in Lochem

Extinction Rebellion (XR) gaat vrijdagochtend protesteren bij het hoofdkantoor van ForFarmers in Loc...

Nieuwe stap voor Slingeland Ziekenhuis, financiering definitief rond

De financiering voor de bouw van het nieuwe Slingeland Ziekenhuis aan de rand van Doetinchem is defi...

Active Living Orion verliest, twee kansen over voor landstitel

Active Living Orion heeft de eerste kans om landskampioen te worden woensdagavond laten liggen. In d...

Mariënvelde glimt van trots door bezoek Koning Willem-Alexander

Trots, dat voelt Koning Willem-Alexander als hij het heeft over het kleine dorp Mariënvelde. Inwoner...

Bocholt vraagt burgers om sterke punten

De nabijheid van Nederland is één van de vijf sterkste punten waarmee Bocholt zich onderscheidt van ...

Schaapsherders krijgen nieuwe aanwas: 'Het zijn geen geitenwollensokkentypes meer'

Het is een bijzonder gezicht in Doetinchem, honderden schapen die de bermen netjes houden door het g...