Actueel

Filteren op datum:         

Raad Bronckhorst kraakt communicatie TenneT

Gepubliceerd op: 24-09-2021 00:31

De gemeenteraad van Bronckhorst zet vraagtekens bij de communicatie van TenneT rond de plannen voor een opslaghal bij het elektriciteitsstation nabij Langerak. Ondanks de kritiek op het contact met de buurt, werd donderdag wel een verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

De Graafschap wil vorm Jong Utrecht breken

Gepubliceerd op: 23-09-2021 16:29

De Graafschap hoopt vrijdagavond na de winst op Excelsior de goede vorm van Jong FC Utrecht te doorbreken. De jonge Domstedelingen zijn onder leiding van trainer Darije Kalezic momenteel de nummer twee van de competitie.

Brandweerkorpsen slechten de grens

Gepubliceerd op: 23-09-2021 15:57

De intensieve samenwerking tussen de brandweerkorpsen in Dinxperlo en het Duitse Suderwick is voor de brandweer een voorbeeld voor andere grensplaatsen. De dorpen zijn aan elkaar vergroeid, waardoor een gezamenlijke grensoverschrijdende kazerne een volgende stap kan zijn.

Meerdere overwegen dicht in Doetinchem

Gepubliceerd op: 23-09-2021 14:27

Meerdere overwegen in Doetinchem worden komend weekend afgesloten voor werkzaamheden aan het spoor. Onder meer de spoorwegovergang bij het centraal station is niet begaanbaar.

Haarloër weg als voorzitter zuivelcoöperatie

Gepubliceerd op: 23-09-2021 13:54

Erwin Wunnekink uit Haarlo stopt als voorzitter en lid van het bestuur van zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Hij kondigde donderdag ook zijn afscheid aan als lid van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina.

Inwoners halen honderden kilo's afval op

Gepubliceerd op: 23-09-2021 10:34

In het kader van de Landelijke Opschoondag hebben vrijwilligers in Oude IJsselstreek ruim 250 zakken met zwerfvuil verzameld in buurten, wijken en buitengebieden. In totaal werd er door de vrijwilligers zeshonderd kilo aan vuilnis opgehaald.

Tweehonderd nieuwe huizen in Winterswijk

Gepubliceerd op: 23-09-2021 09:18

Nooit eerder vertoond in Winterswijk, een nieuwbouwplan voor tweehonderd woningen. De uitbreiding in de wijk De Rikker krijgt bovendien mogelijk al snel een vervolg met een volgend bouwplan dat al in de steigers staat.

Vordense wijnboer tevreden over wijnseizoen

Gepubliceerd op: 22-09-2021 17:24

Verschillende enthousiaste plukkers gingen woensdag de wijnranken van Wijnhoeve Elanova in het buitengebied van Vorden in om te beginnen met de eerste oogst van dit seizoen. Ondanks de weinige zonnige dagen deze zomer is wijnboer Rob Roth tevreden over de kwaliteit van zijn druiven.

Concerten voor vleugel in kerk Gaanderen

Gepubliceerd op: 22-09-2021 17:16

De piano in de Sint Martinuskerk in Gaanderen was na dertig jaar toe aan vervanging. Zes koren willen daarom door middel van vier concerten geld inzamelen voor de aanschaf van een nieuwe vleugel, die al wel is gekocht.

Kind (3) overleden na botsing in Isselburg

Gepubliceerd op: 22-09-2021 17:08

Een driejarig kind is overleden aan verwondingen opgelopen bij een eenzijdig ongeluk eerder deze maand in Isselburg, vlak over de grens bij Gendringen. Een traumahelikopter bracht het kind toen naar het ziekenhuis.

Meer nieuws
Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)