Actueel

Filteren op datum:         

Tweede Ambachtendag bij museum Erve Kots

Gepubliceerd op: 31-07-2021 17:01

Het draaien van touw, het bakken van een broodje en zien hoe klompen gemaakt worden, het kon allemaal op de tweede Ambachtendag van dit jaar in Openluchtmuseum Erve Kots in Lievelde. Het museum bracht bezoekers voor één dag weer terug in de geschiedenis.

Historie zichtbaar gemaakt in Doetinchem

Gepubliceerd op: 31-07-2021 17:01

Het Stadsmuseum en het binnenstadbedrijf Doetinchem willen met behulp van vier muurschilderingen de historie vertellen in de binnenstad. Vanaf maandag zal kunstenaar Rosalie de Graaf beginnen met vier beeltenissen van bijzondere Doetinchemmers.

De Graafschap gelijk tegen Heracles Almelo

Gepubliceerd op: 31-07-2021 14:50

De Graafschap heeft de voorbereiding afgesloten met een gelijkspel tegen Heracles Almelo. Op het Erve Asito eindigde de vijfde oefenwedstrijd van de Doetinchemmers in 2-2.

Weerboer voorspelt een vrij nat weekend

Gepubliceerd op: 30-07-2021 12:00

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek door. Van nabij de kerk in Silvolde voorspelt de weerboer een vrij nat weekend met temperaturen die tegenvallen voor de tijd van het jaar.

Laatste oefenduel De Graafschap in Almelo

Gepubliceerd op: 30-07-2021 10:48

De Graafschap sluit de voorbereidingscampagne op het nieuwe seizoen zaterdagmiddag af op bezoek bij eredivisionist Heracles Almelo. Bij het uitduel zullen waarschijnlijk zo'n 75 supporters van de Doetinchemmers aanwezig zijn.

Meterkast smeult in restaurant in Aalten

Gepubliceerd op: 30-07-2021 09:50

De meterkast van een restaurant op de markt in het centrum van Aalten is beginnen te smeulen. Bouwvakkers die bezig waren met een verbouwing in het pand ontdekten het brandje.

Houten kunstwerk verrijst op de DRU

Gepubliceerd op: 30-07-2021 09:41

Een groot houten kunstwerk verrijst deze week bij de ingang van het DRU Industriepark in Ulft. Kunstenaar Thomas Wijenberg gebruikt zijn kettingzaag om een boomstronk om te toveren tot het kunstwerk.

Autocross Toldijk gaat door ondanks corona

Gepubliceerd op: 30-07-2021 09:17

Menig organisatie zet vanwege corona een streep door sportevenementen, ze durven het of niet aan om in deze tijd iets te organiseren of de gemeente geeft geen vergunning af. Het Loenens Auto Team pakt de handschoen wel op, zij durven het aan om komend weekend in Toldijk twee wedstrijden voor het NK autocross te organiseren.

Vrachtwagens vol hooi en stro naar Limburg

Gepubliceerd op: 30-07-2021 08:43

Angélique Venhorst van Louis Venhorst Fourage in Megchelen startte twee weken geleden een inzamelingsactie om veehouders en paardenfokkers in het door overstromingen getroffen Limburg. Vrijdagmorgen startten maar liefst tien vrachtwagens hun motoren om verschillende soorten diervoeding en hooi- en strobalen naar getroffen boeren te brengen.

Sevenich boekt record met waterpolodames

Gepubliceerd op: 30-07-2021 08:20

Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde heeft met de Nederlandse waterpolodames in het derde groepsduel met liefst 33-1 van Zuid-Afrika gewonnen. Het is de grootste uitslag ooit neergezet in een Olympisch waterpoloduel.

Meer nieuws
Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)