Actueel

Filteren op datum:         

Onderzoek naar Joods vastgoed in WOII

Gepubliceerd op: 29-06-2022 16:56

Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Oude IJsselstreek en Oost Gelre laten de Radboud Universiteit in Nijmegen een onafhankelijk onderzoek doen naar in beslag genomen Joods vastgoed tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De focus van het onderzoek ligt op de rol van de gemeenten bij de onteigening van Joodse panden en de afhandeling daarvan na afloop van de oorlog.

Alle seinen op groen voor nieuw Slingeland

Gepubliceerd op: 29-06-2022 14:53

Alle seinen staan op groen voor de nieuwbouw van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Het huidige gebouw aan de Kruisbergseweg is sterk verouderd en daarom wordt er vlak langs de A18 bij de afslag Doetinchem Oost een nieuw ziekenhuis gerealiseerd, een stuk kleiner en goedkoper dan het aanvankelijke plan.

Achterhoekse boeren sluiten snelweg af

Gepubliceerd op: 29-06-2022 12:42

Een honderdtal boeren en andere sympathisanten heeft dinsdagavond de snelweg A12 geblokkeerd. Vanaf de A18 bij Oud-Dijk werd de A12 vlak voor de afslag naar Zevenaar afgesloten, onder meer door brand te stichten.

Volleyballers van Orion naar Luxemburg

Gepubliceerd op: 29-06-2022 12:24

De volleyballers van Active Living Orion trappen het nieuwe Europese avontuur af tegen een tegenstander uit Luxemburg. De eerste wedstrijden in de Challenge Cup worden in november gespeeld.

Woning dicht in Groenlo door drugshandel

Gepubliceerd op: 29-06-2022 12:18

Een woning in Groenlo die in verband wordt gebracht met drugshandel is op last van burgemeester Annette Bronsvoort gesloten. De huidige bewoners van het pand probeerden de sluiting nog tegen te houden bij de voorzieningenrechter, maar de rechter heeft het verzoek afgewezen.

Park Doetinchem trekt wereldwijd publiek

Gepubliceerd op: 29-06-2022 11:56

Drie maanden nadat de eerste 38.000 planten de grond langs de Oude IJssel in zijn gegaan neemt het Park of Dutch Dreams zijn eerste gekleurde contouren aan en komen mensen van over de hele wereld inspiratie opdoen. Wat maakt het Doetinchemse park zo interessant op internationaal niveau?

Nieuwe sporthal van Ruurlo bij De Meene

Gepubliceerd op: 29-06-2022 09:30

De gemeenteraad van Berkelland heeft ingestemd met de bouw van een nieuwe sporthal op locatie De Meene in Ruurlo. Ondanks dat de binnensportverenigingen van Ruurlo het er niet mee eens zijn zal de nieuwe sporthal bij het zwembad worden gebouwd.

Brandweer dooft kampvuur én acties boeren

Gepubliceerd op: 28-06-2022 23:50

De brandende stapel hooi en autobanden bij de oude N18 voorbij Groenlo is dinsdagavond een figuurlijke middelvinger van de boeren richting het stikstofbeleid in Den Haag. Ze barbecueën een worstje en hebben lol, totdat de politie ingrijpt en de brandweer het kampvuur en de acties dooft.

Afsplitsers zijn naam kwijt in Berkelland

Gepubliceerd op: 28-06-2022 20:29

De politieke vereniging Ondernemend Berkelland is voor de komende vier jaar in de gemeenteraad haar naam OBL kwijt. De drie overgebleven raadsleden van de fractie willen de naam behouden, tot onvrede van de voorzitter van de vereniging die zich recent afsplitste.

Karpers moeten weg uit gracht Huis Bergh

Gepubliceerd op: 28-06-2022 19:55

Grote bodemwoelende vissen, zoals de koi karper, moeten zoveel mogelijk verdwijnen uit de gracht bij Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg. De vissen zorgen voor problemen met de waterkwaliteit, wat onder meer zorgt voor stankoverlast.

Meer nieuws
Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)