Ulft, Netherlands

 

Dag van de Achterhoekse Popmuziek zet talent uit regio in het zonnetje

Achterhoekse artiesten werden zaterdag op verschillende plekken in de regio in het zonnetje gezet tijdens de negende editie van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Vanuit theaters, cafés en zelfs vanuit de trein speelden muzikanten onder grote belangstelling.
Tim Rondeel | Nick Hermsen | 21 november 2022 15:28 | Aangepast op 21 november 2022 15:28
“Het is eigenlijk één dag in het jaar waarop wij het belangrijk vinden, dat we de Achterhoekse popmuziek echt onder de aandacht brengen”, aldus Erik Ramaker van de organisatie. “Het is natuurlijk het hele jaar Achterhoekse popmuziek, maar nu willen we ook gewoon alles op één dag laten zien. Hoe rijk de Achterhoekse popcultuur is.” Een van de deelnemers zaterdag was zangeres Marieke Ruessink uit Toldijk. Voor haar was het de eerste keer en ze was positief verrast: “Ik vond het harstikke leuk! Het is ook heel leuk dat er zo veel acts meedoen en dat het echt volop leeft in de Achterhoek.”

Vanwege de coronacrisis viel de EP-release van Ruessink in het water. Door het te combineren met de Dag van de Achterhoekse popmuziek kon ze haar EP presenteren op een voor haar bijzondere locatie in Toldijk. “Ik vind het gewoon echt ongelofelijk bijzonder dat de mensen hiernaartoe zijn gekomen, naar de stal, dichtbij mijn ouderlijk huis waar ik ben opgegroeid”, aldus de zangeres. “Ik heb er echt van genoten. Gewoon heel bijzonder om de mensen hier te ontvangen en het hier te mogen presenteren.”

Van trein tot de kappersstoel
De organisatie is blij dat de optredens op veel bijzondere locaties in de Achterhoek gehouden worden. Zo werd er ook in de trein en bij een kapperszaak opgetreden. De locatie in Toldijk werd door Ruessink geïntroduceerd. “Dit is een grandioze plek inderdaad, zij kwam hier zelf eigenlijk mee”, aldus Ramaker over de keuze van de schuur. “Je ziet het, het pakt fantastisch uit.”

Jubileumeditie 2023
Volgend jaar wordt de tiende editie georganiseerd. Wat er op de planning van de jubileumeditie staat is nog niet besloten. “We gaan nu eerst gewoon de hele Achterhoek door en genieten van alle muziek”, aldus de organisator. “En dan een dagje rust en dan gaan we daarna kijken wat we volgend jaar gaan doen.” Als het aan Reussink ligt is ze er volgend jaar ook weer bij: “Tussen de koetjes en de slapende kalfjes, volgend jaar weer.”
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal
Foto: REGIO8

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36

Lees ook

Böhmer verkozen tot 'Maestro van Silvolde'

Petra Böhmer is zaterdag tijdens een lokale versie van het bekende televisieprogramma verkozen tot ...

Heinoos laten Wim's Muziekkelder in de stad rocken

De gitaren van Høken met de Heinoos galmden zaterdag als vanouds in Wims Muziekkelder in het centru...

Dag van de Achterhoekse Popmuziek per spoor, maar ook tussen koeien

Voor de negende keer treden artiesten kriskras door de regio op tijdens de Dag van de Achterhoekse P...

Suzan en Freek krijgen een eigen documentaire

Muzikanten Suzan Stortelder en Freek Rikkerink krijgen een eigen documentaire over hun tijd als muzi...