Ulft, Netherlands

Buurt klaar met overlast van arbeidsmigranten in Ulft

Bewoners van de Schoolstraat in Ulft zitten met grote mate van overlast. Vechtpartijen, geluids- en stankoverlast en intimidatie, veroorzaakt door arbeidsmigranten die in de straat zijn komen wonen, zorgen ervoor dat bij buurtbewoners de maat vol is.
Nick Hermsen | Bart Sollman | 25 november 2022 15:43 | Aangepast op 25 november 2022 15:43
“De druppel was voor ons dat er ruzie was”, laat Miranda Feukkink weten. “Dat was ’s avonds en we hoorden een hoop lawaai. Mijn man kijkt naar buiten en ziet een hoop mensen rennen en ruziën. Opeens ziet hij vijfentwintig man de straat op komen en die slaan twee man in elkaar.” Binnen de kortste keren ontstond er een grote vechtpartij op straat. “Toen heb ik de politie gebeld want toen dacht ik: ‘nu wordt het echt te gek’”, vult Tonnie Feukkink zijn vrouw aan.

Na het inschakelen van de politie en een controle van de gemeente blijkt dat er in de woning te veel slaapvoorzieningen aanwezig zijn voor de vergunning die er op dit moment is. Iets waar de gemeente naar eigen zeggen hard tegen optreedt. “Op het moment dat je je niet houdt aan de vergunning of als er te veel kamers in gebruik zijn dan treden we er als gemeente handhavend tegen op en dat doen we niet alleen door een brief te schrijven”, laat burgemeester Otwin van Dijk weten. “Dan gaat dat ook gepaard met een dwangsom en dan moet je de overtreding opheffen.”

'Ver-van-mijn-bed-show'
Waar de gemeente zegt in gesprek te zijn met de buurt en te werken aan een veilige leefomgeving voor zowel de buurt als de arbeidsmigranten, voelen bewoners niet dat de nood hoog is in het gemeentehuis. “We voelen ons niet echt serieus genomen door de gemeente”, laat het echtpaar weten. “Het is een beetje ‘een ver-van-mijn-bed-show’, het gebeurt niet bij ons dus klaar, zo’n gevoel krijg je.” Burgemeester Van Dijk geeft aan de buurtbewoners te begrijpen: “Ik snap ook goed dat omwonende zeggen: willen we dat eigenlijk wel op deze manier? Dat zijn vragen waar we met elkaar echt een antwoord op moeten zoeken.”

Dwangsom
De gemeente is nog bezig met het opstellen van een dwangsom voor de pandeigenaar. De pandeigenaar is ook gevraagd voor een reactie maar deze wenste niet te reageren. Van Dijk hoopt dat de buurt vooral gevallen van overlast blijft melden bij de gemeente, zodat er kan worden opgetreden. “Je kunt niet op basis van één melding, of twee meldingen op het terrein van woonoverlast keihard doorpakken”, aldus de burgervader. “Willen we dat dit standhoudt bij de rechter, dan moeten we wel een dossier hebben.”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Jonge ondernemers Julia en Quinten stappen in Café Baan in Geesteren

Remco Geurts | Hidde Vinkenvleugel | 28 sep 2023 11:07

Tranen bij afscheid van geliefde marktkoopman in 's-Heerenberg

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 28 sep 2023 16:59

Lees ook

Handbalster Housheer stapt over naar Hongaarse topclub Györ

Dione Housheer uit Ulft stapt komende zomer over naar de Hongaarse topclub Györ. Naast de 24-jarige ...

Transportbedrijf uit Ulft experimenteert met elektrische vrachtwagen

Transportbedrijf Don Trucking uit Ulft doet wat overheden willen en gaat proefdraaien met een volled...

Oude IJsselstreek wil alle basisscholen openhouden, maar geld is het probleem

Een garantie kunnen schoolbesturen en de gemeente niet geven, maar de partijen hebben de ambitie om ...

Oude IJsselstreek bestrijdt overlast arbeidsmigranten met regels

Oude IJsselstreek wil de overlast van arbeidsmigranten inperken en komt met nieuwe eisen voor verhuu...

Maandagochtendklusje? Nieuwe belijning Dr. Ariënstraat Ulft schots en scheef

Als de gemeente een weg renoveert zou je denken dat het er beter van wordt. Aan de Dr. Ariënstraat i...

Slager Aalders Ulft wordt slager Anouk, laatste slager Oude IJsselstreek blijft bestaan

Na bijna vijftig jaar gaat slager Bennie Aalders het wat rustiger aan doen. Ruim twintig jaar is hij...