Ulft, Netherlands

Bronckhorst wil nieuwe school op plek zalencentrum Nijhof in Halle

Bronckhorst wil zalencentrum Nijhof aankopen om daar een nieuwe locatie voor de Dorpsschool Halle te realiseren. Na 25 jaar stoppen de eigenaren met het partycentrum in het dorp.
Tim Rondeel | 9 januari 2024 15:08 | Aangepast op 9 januari 2024 15:08
"Dit is heel mooi nieuws voor Halle", aldus wethouder Emmeke Gosselink over de plannen van de gemeente. "Dit is een mooie ontwikkeling waar alle partijen blij mee zijn." Op de plek van zalencentrum Nijhof moet het nieuwe gebouw van de Hallse basisschool komen. De huidige Dorpsschool is aan vernieuwing toe, enkele noodlokalen van het gebouw zijn 'op'. Zalencentrum Nijhof stopt met de bedrijfsvoering en het pand wordt afgebroken. "Na meer dan 25 jaar trotse eigenaren te zijn geweest van partycentrum Nijhof zijn wij blij met deze mooie en nieuwe maatschappelijke ontwikkeling voor Halle", laat de familie Hitpass, de uitbaters van Nijhof weten. Schoolbestuurder Rick Wolsink spreekt van een unieke kans: "Dit besluit is een fantastische start van 2024 voor Dorpsschool Halle."

De leerlingen van de school blijven in het huidige gebouw aan de Dorpsstraat tot de nieuwe plek klaar voor gebruik is. "Zo hoeft er ook geen tijdelijke huisvesting geregeld worden", aldus de wethouder. De kosten voor het plan van de gemeente ligt op ruim 1 miljoen euro. Dat is inclusief het onderzoek naar de haalbaarheid en de strategische aankoop van het partycentrum. Er wordt nog gekeken of de huidige Dorpsschool in Halle gedeeltelijk bewaard kan blijven voor een andere invulling.

Veiligheid
De huidige school staat aan de Dorpsstraat, de doorgaande weg van Zelhem richting Varsseveld dwars door het dorp heen. Op de nieuwe locatie moet de veiligheid voor de leerlingen en ouders verbeterd worden. Ook al staat het pand van Nijhof nu aan dezelfde straat verwacht de gemeente door andere aanrijroutes een veiligere situatie te creëren.

Ligging nieuwe school
De ligging van het zalencentrum is voor de gemeente ook een groot pluspunt. Aan de rand van het dorp en met de nodige voorzieningen om de hoek. Zo ligt in de achtertuin van Nijhof Sportpark De Meisterskamp, thuisbasis van SV Halle. Ook dat de locatie een ruime parkeergelegenheid kent is een groot voordeel.

In oktober stemde de raad al in met de komst van een nieuwbouwlocatie voor de basisschool in Halle. De nieuwe plannen moeten nog door de raad worden vastgesteld. De plannen komen naar verwachting aan het einde van het jaar in de raad.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Basisschool|Halle|Bronckhorst|

Meest gelezen

Bökkers opent samen met straaljagers Hoofdpodium

Redactie REGIO8 | 19 jul 2024 00:06

Persoon gewond na ongeval op eerste dag Zwarte Cross

Redactie REGIO8 | 18 jul 2024 18:32

Lees ook

Bestuurder botst bewust tegen bord op rotonde in Hummelo

Een automobilist heeft dinsdagavond een grote aanrijding weten te voorkomen in Hummelo door met zijn...

35 sollicitanten voor burgemeestersfunctie in Bronckhorst

Maar liefst 35 sollicitanten hebben zich gemeld bij de commissaris van de Koning om de nieuwe burgem...

Bronckhorst wil na Hengelo ook opvanglocatie in Vorden

Bronckhorst wil in Vorden een tweede opvanglocatie voor jonge vluchtelingen in de gemeente realisere...

Hoge concentraties PFAS gevonden in het water in Bronckhorst

Waterschap Rijn en IJssel heeft hoge concentraties PFAS gemeten in het water op drie plekken in de g...

Komst Lancaster-monument in Zelhem stap dichterbij

De initiatiefnemers voor het nieuwe monument hebben goed nieuws gekregen van de provincie Gelderland...

Twee personen opgepakt in Zelhem vanwege diefstal in Duitsland

In een bedrijfspand op het industrieterrein in Zelhem zijn dinsdagochtend twee personen aangehouden ...