Actiegroep Behoud Kleiput geeft niet op

Gepubliceerd: 17-12-2018 11:12. Bijgewerkt: 17-12-2018 11:32

De actiegroep Behoud Kleiput blijft zich de komende tijd verzetten tegen het minder diep maken van de kleiput. De gemeente is gestart met werkzaamheden bij de plas aan de Driemarkweg, maar het gezelschap laat in gesprek weten de bijl er niet bij neer te leggen.

“We willen dat de gemeente eens met antwoorden gaat komen”, aldus Marvin van der Gaag, die spreekt namens de hele actiegroep. “Wethouder Wim Elferdink heeft gewoon oogkleppen op en die gaat recht vooruit en verder niets.” Op 25 oktober stemde een meerderheid van de gemeenteraad in met het plan van de verondieping. Een paar dagen later werd begonnen met de stort van vervuilde grond, ondanks een roep vanuit Den Haag om niet te starten. “Onze plannen zijn nu om milieuorganisaties aan te schrijven en Follow the Money is er nu ook mee bezig”, aldus Van der Gaag. Daarnaast volgt op maandag 7 januari een gesprek met burgemeester Joris Bengevoord over de kwestie.

De actiegroep is niet tevreden over hoe het besluit in de raad tot stand is gekomen. “Er zouden inspraakavonden en bijeenkomsten zijn met de buurt, maar dat is nooit gebeurd”, benadrukt van der Gaag. De gemeente erkent dat de informatievoorziening beter had gekund. Wethouder Elferdink wil na de eerste periode van inbrengen van grond opnieuw in gesprek met de groep. “We hebben begrip voor de zorgen die leven in de samenleving”, zo laat Winterswijk weten. “Maar benadrukken dat de verondieping van de kleiput past binnen de geldende regelgeving en dat we bij de uitvoering zeer zorgvuldig te werk gaat.”

Foto: ABK

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)