Actie tegen tankstation massaal ondertekend

Gepubliceerd: 29-01-2020 16:01. Bijgewerkt: 29-01-2020 16:43

Meer dan 3000 handtekeningen zijn de afgelopen maand opgehaald om de komst van een tankstation aan de rand van natuurgebied De Zumpe in Doetinchem tegen te houden. Buurtbewoners vinden dat de bijzondere natuur en het unieke landschap door de komst van het tankstation wordt aangetast en voeren daarom actie.


“Het is wel duidelijk dat zoveel Doetinchemmers het niet eens zijn met een tankstation op deze plek”, zegt Gerrit Jan van Ochten als één van de initiatiefnemers van de petitie. “Van de vijfduizend flyers die we hebben rondgebracht hebben we een respons van drieduizend. Dat is wel uniek.” Doetinchem wil tankstations met een lpg-installatie liefst zo veel mogelijk uit de binnenstad halen. Het tankstation, die nu nog aan de Wijnbergsweg zit, verhuist naar de Oostelijke Randweg. Bij de aanleg van de weg is rekening gehouden met de vestiging van een tankstation, maar om deze daar ook te realiseren moet het bestemmingsplan worden gewijzigd.

“Het is gebaseerd op een plan van twintig jaar oud”, zegt Van Ochten. “Het verplaatsen van LPG is ook een lachertje, want dat wordt bijna niet meer verkocht. Dus hebben ze bedacht er ook een wasstraat, een stofzuiginstallatie en een winkeltje te realiseren. Dat is helemaal absurd hier.” Ook coalitiepartij GroenLinks voelt niks voor een tankstation vlakbij een natuurgebied. “We snappen de beweegredenen en zijn het ook absoluut eens met het college dat een lpg tankstation niet thuis hoort in een woonwijk”, zegt fractievoorzitter Karen Kamps. Dat het naar een andere plek moet is duidelijk, maar liever niet hier vlakbij een natuurgebied.”

Donderdagavond wordt de petitie aangeboden aan de gemeenteraad. Het college moet nog een besluit nemen over het bestemmingsplan.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)