Achterhoekse Wandelvierdaagse wil groeien

Gepubliceerd: 13-06-2019 16:06. Bijgewerkt: 13-06-2019 17:10

De Achterhoekse Wandelvierdaagse wil de komende jaren blijven groeien qua deelnemers. Dit jaar kwamen er 4.300 wandelaars naar de regio, en dat zijn er 600 meer dan de vorige editie.

“Er kwamen dit jaar mensen uit onder meer Franeker, Den Helder en Zundert speciaal naar deze streek om al wandelend te genieten van ons fraaie landschap", vertelt Jo Weijers, voorzitter van de Achterhoekse Wandelvierdaagse. Volgens de voorzitter zijn de flexibiliteit, waarbij wandelaars zelf mochten kiezen welke dagen ze meeliepen, en het goede weer een bepalende factor voor de groei van het aantal deelnemers. Dit jaar kon er voor het eerst gepind worden door de wandelaars. Daar werd volgens Weijers veel gebruik van gemaakt. "Om de doorstroming van het grote aantal wandelaars te versnellen, zijn er vanaf dag twee extra kassa’s opengegaan." Het evenement vond van 29 mei t/m 1 juni plaats.

Het evenement wil de komende jaren blijven doorgroeien. “We proberen ook meer op jongere deelnemers in te zetten”, laat een woordvoerder van het evenement weten. “Zodat we de komende jaren een mooie diversiteit in het deelnemersveld hebben qua leeftijd.” Het inzetten op verjonging doet de organisatie onder andere via de reclame. "Door bijvoorbeeld op onze reclamefolder jonge wandelaars neer te zetten."

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)