Achterhoekse Vlag wappert op Zwarte Cross

Gepubliceerd: 10-07-2018 17:07. Bijgewerkt: 10-07-2018 18:07

De Achterhoek heeft sinds dinsdagmiddag een officiële vlag. De Zwarte Cross en biermerk Grolsch onthulden de vlag na een zoektocht van weken tijdens de premièredag op het festivalterrein. Het winnende ontwerp is gemaakt door Paul Heutinck uit Winterswijk.


''Het is een gestileerde weergave van het coulisselandschap. Als je door de Achterhoek rijdt, dan zie je allemaal stukjes grond met verschillende kleurtjes. Pas gemaaid gras is lichtgroen, mais is weer wat donker. Dat zie je allemaal in de vlag terug. Een super eenvoudige weergave van het Achterhoekse landschap'', legt Paul Heutinck zijn ontwerp uit. ''Ik kom van de boerderij in de Achterhoek, ben een tijdje verhuisd naar Rotterdam en ben ook weer teruggekomen. Ik weet hoe het is om er geboren te zijn, hoe het is om het te missen en hoe het is om terug te zijn. Ik heb er gevoel bij, dus dat ik gewonnen heb zat niet in het vat, maar wel in de mogelijkheden.''

''Ik vind hem echt te gek, echt heel gaaf. Met zo'n vlag is het altijd wel zo dat mensen er even aan moeten wennen, maar ik vind dat deze vlag tijdloosheid uitstraalt en dat is heel belangrijk voor een vlag'', vertelt projectleider Stefan Groothuis over het winnende ontwerp. ''Het aantal inzendingen heeft mij verbaasd en de betrokkenheid vond ik echt prachtig. Super cool!''

In totaal kregen de Zwarte Cross, Stichting Pak An en Grolsch 475 inzendingen binnen. Een jury, met daarin onder meer Bennie Jolink, burgemeester Annette Bronsvoort en topvolleybalster Lonneke Slöetjes, koos uit de twintig vlaggen met de meeste stemmen de winnaar. De vlag wordt onder meer verkocht en verspreid over verschillende gemeenten en evenementen.

De Zwarte Cross start opent donderdagmiddag de poorten voor campinggasten. Een dag later is het de beurt aan de overige bezoekers. Het festival is al weken volledig uitverkocht. Dit jaar doen Omroep Gelderland en REGIO8 samen verslag van het festival.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)