Achterhoekse uitblinkers verenigd in boek

Gepubliceerd: 12-12-2017 11:12. Bijgewerkt: 12-12-2017 11:18

Erik Hagelstein heeft twintig Achterhoekse uitblinkers beschreven in zijn boek ‘Parels van de Achterhoek’. Naast bekende namen als Guus Hiddink en Bennie Jolink, komen ook andere uitblinkers in diverse vakgebieden aan bod.


"Dit is echt het allerleukste project wat ik ooit gedaan heb", vindt schrijver Erik Hagelstein. "Het zijn mensen met een verhaal, maar het zijn ook mensen die zich heel kwetsbaar opstellen." Het idee om het boek te schrijven kwam tot stand na een gesprek met Gijs Jolink. "Het voelt wel bijzonder", vindt Jolink, die ook een van de parels in het boek is. "Zo’n Guus Hiddink vind ik wel een echte held, of Guus Rijnders, die kan atomen ten dikte van een duizendste millimeter in een laagje stapelen. Dat vind ik echt heel stoer. Misschien ben ik zelf iets bescheidener."

Naast bekendere namen als Bennie Jolink (zanger), Annemarie Jorritsma (politica) en Guus Hiddink (voetbaltrainer), komen onder meer nanotechnoloog Guus Rijnders, topdiplomaat Aart Jacobi en hoogleraar ondernemingsrecht Claartje Bulten aan bod. "Ik doe het niet zozeer voor die mensen zelf", aldus Hagelstein. "Ik doe het voor de Achterhoeker die denkt, ‘nooit geweten dat dit talent hier in de regio zit’. Want vergis je niet, er komen heel veel knappe koppen en talentvolle mensen uit de buurt."


Tentoonstelling en college tour
Naast het boek, is er inmiddels ook een fototentoonstelling geopend in het Stadsmuseum in Doetinchem. De portretten die fotograaf Jessica de Lepper van de Achterhoekse parels maakte, zijn daar tot 28 januari te zien. Daarnaast worden er in het Amphion in Doetinchem nog een aantal ‘college tours’ georganiseerd rondom het boek.

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)