Achterhoekse Talententuin gaat grens over

Gepubliceerd: 22-02-2021 13:02. Bijgewerkt: 22-02-2021 14:02

De Achterhoekse Talententuin gaat dit jaar samenwerken met partners aan de andere kant van de grens om werkmogelijkheden over de grens te belichten. Het jaarlijks terugkerend evenement wil jongeren die een stage, startersfunctie of afstudeerproject zoeken, kennis laten maken met de mogelijkheden in de regio.

“Ik hoop dat zowel jongeren als bedrijven hierdoor meer openstaan voor kansen over de grens", zegt projectleider Adelin Lankveld over de samenwerking met Duitse partners. "Door de cultuurverschillen kunnen beide partijen veel van elkaar leren.” Het evenement vindt normaal plaats in de DRU in Ulft waar Achterhoekse bedrijven zichzelf presenteren en kennis kunnen maken met potentiële werknemers. Door de coronamaatregelen vond het evenement in november 2020 voor het eerst in digitale vorm plaats. “De eerste online versie was een groot succes, maar ik weet zeker dat we dat dit jaar gaan overtreffen met de internationale partners”, aldus Lankveld.

In april zal het evenement online plaatsvinden, dit jaar wordt er voor het eerst een element toegevoegd met Duitse partners. “We hopen dat deze samenwerking zowel bij jongeren als bedrijven bevalt en we dit in de toekomst door kunnen zetten, zowel online als fysiek als dit weer toegestaan is” vertelt de projectleider. Lankveld hoopt dat het fysieke evenement in november plaats kan vinden: “Het zou gaaf zijn als we bussen kunnen regelen die vanaf Bocholt of Kleve hierheen rijden om studenten mee te nemen.”

Online speeddates
Aan de eerste online versie vorig jaar deden ruim 55 Achterhoekse bedrijven mee. Naar verwachting zal het aantal Nederlandse deelnemers stijgen en komen er in 2021 nog minstens twintig, voornamelijk technische, Duitse bedrijven bij. Tijdens het evenement kunnen jongeren en bedrijven elkaar leren kennen door online speeddates.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)