Ulft, Netherlands

Achterhoekse slager niet ongerust

Regio8 | 27 oktober 2015 13:00 | Aangepast op 27 oktober 2015 13:00
Volgens de organisatie verhoogt het eten van vijftig gram bewerkt vlees per dag de kans op darmkanker met 18%. "Ik heb gelezen wat men daar nu mee bedoelt en volgens mij is het vooral de overdaad die schaadt", aldus Stefan Bles van Slagerij Bles. "Als je de voedingsschijf goed in de gaten houdt, is het echt niet kankerverwekkend. Je moet gewoon niet te veel eten."

De WHO noemt bewerkt vlees ‘kankerverwekkend voor mensen’. Daarmee komen ham, hamburgers en knakworsten in hetzelfde rijtje met kankerverwekkende producten als bijvoorbeeld sigaretten te staan. Bles vindt die vergelijking niet opgaan. "Absoluut niet", aldus de slager. "Als je een verscheidenheid aan zoet en hartig op je boterham hebt en niet overdrijft met het avondeten. Dan blijf je echt binnen de balans en is een stukje worst ‘s avonds ook prima."

Lees ook

Nieuw zorggebouw naast Slingeland Ziekenhuis gaat 'IJsselbrink' heten

Het nieuwe zorggebouw van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem krijgt de naam 'IJsselbrink'. De n...

Keupers Kerst | Hans Keuper op bezoek bij het verzorgingshuis #3

De allermooiste tijd van het jaar is aangebroken: kerst! In de driedelige-serie Keupers Kerst gaat d...

Doetinchem herdenkt oorlogsslachtoffers met kaarslicht tijdens Lichtjesavond

Militairen en andere mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor onze vrijheid wo...

Clara (83) maakt al jaren kerstkaartjes voor ouderen: niemand mag vergeten worden

Denk je aan kerst, dan denk je aan gezellige kerstmuziek, de kerstman, een prachtig versierde boom ...

Motorstandbeeld na mislukte stunt terug in Bronckhorst

Het ‘geleende’ motor-standbeeld uit Hengelo heeft inmiddels een flinke toertocht achter de rug. Wat ...

Nederlandse en Duitse boeren zoeken samen oplossingen tegen droogte

Wateroverlast in de dorpen in 2010, extreme droogte in 2018 en 2019 en opnieuw kritieke waterstanden...