Ulft, Netherlands

Achterhoekse slager niet ongerust

Regio8 | 27 oktober 2015 13:00 | Aangepast op 27 oktober 2015 13:00
Volgens de organisatie verhoogt het eten van vijftig gram bewerkt vlees per dag de kans op darmkanker met 18%. "Ik heb gelezen wat men daar nu mee bedoelt en volgens mij is het vooral de overdaad die schaadt", aldus Stefan Bles van Slagerij Bles. "Als je de voedingsschijf goed in de gaten houdt, is het echt niet kankerverwekkend. Je moet gewoon niet te veel eten."

De WHO noemt bewerkt vlees ‘kankerverwekkend voor mensen’. Daarmee komen ham, hamburgers en knakworsten in hetzelfde rijtje met kankerverwekkende producten als bijvoorbeeld sigaretten te staan. Bles vindt die vergelijking niet opgaan. "Absoluut niet", aldus de slager. "Als je een verscheidenheid aan zoet en hartig op je boterham hebt en niet overdrijft met het avondeten. Dan blijf je echt binnen de balans en is een stukje worst ‘s avonds ook prima."

Lees ook

Veertig asielzoekers naar Lochem? ‘Februari is te kort.’

Wethouder Michiel Rijsberman van Lochem is overvallen door een brief van het COA, met daarin de aank...

Schoolstaking tegen mogelijke terugkeer dienstplicht: in Bocholt klinkt protest

In Duitsland leidt de landelijke discussie voor de herinvoering van de dienstplicht afgelopen vrijda...

Geen plek meer in Ulft voor Mini Manna? Zoektocht naar nieuwe locatie voor winkel

Stichting Mini Manna dreigt uit Ulft te verdwijnen. Op de huidige locatie komen woningen, waardoor h...

Zorgen over bereik NL-Alert in grensregio

De Nederlandse veiligheidsregio's maken zich zorgen over het bereik van NL-Alert in het grensgebied....

Na verlies van dochter Nanouk blijft Susanne voor haar vechten: 'Ik wil dat mensen haar zien zoals ik haar zag'

Na maanden van voorbereiden, schrijven en het opnieuw doorleven van haar verdriet, had dinsdag 25 no...

Achterhoekse Laura van Kaam staat in Ziggo Dome: 'Echt een droom'

Een primeur voor de Achterhoekse zangeres Laura van Kaam dit weekend. Komende zondag staat ze voor h...