Ulft, Netherlands

Achterhoekse slager niet ongerust

Regio8 | 27 oktober 2015 13:00 | Aangepast op 27 oktober 2015 13:00
Volgens de organisatie verhoogt het eten van vijftig gram bewerkt vlees per dag de kans op darmkanker met 18%. "Ik heb gelezen wat men daar nu mee bedoelt en volgens mij is het vooral de overdaad die schaadt", aldus Stefan Bles van Slagerij Bles. "Als je de voedingsschijf goed in de gaten houdt, is het echt niet kankerverwekkend. Je moet gewoon niet te veel eten."

De WHO noemt bewerkt vlees ‘kankerverwekkend voor mensen’. Daarmee komen ham, hamburgers en knakworsten in hetzelfde rijtje met kankerverwekkende producten als bijvoorbeeld sigaretten te staan. Bles vindt die vergelijking niet opgaan. "Absoluut niet", aldus de slager. "Als je een verscheidenheid aan zoet en hartig op je boterham hebt en niet overdrijft met het avondeten. Dan blijf je echt binnen de balans en is een stukje worst ‘s avonds ook prima."

Lees ook

Doetinchemmer Luca Greven (19) haalt goud op NK atletiek: 'Het is bizar'

De 19-jarige Luca Greven uit Doetinchem heeft afgelopen weekend goud behaald op het Nederlands Kampi...

Kinderen doen mee met de profs bij Living Statues in Doetinchem

Het centrum van Doetinchem was zaterdag en zondag volgepakt met straattheater op topniveau vanwege h...

Helder-fractie loopt leeg, Mos blijft alleen achter in raad Montferland

Na een grote overwinning tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022, hangt de vlag er bij de loka...

Extreme hitte op komst: dinsdag en woensdag code oranje in de Achterhoek

Het is de komende dagen bloedheet in de Achterhoek. Sinds maandag is het Nationaal Hitteplan van kra...

Didammer en Doetinchemmer vrijgesproken in zaak Tonny ter Horst

Een nieuwe ontwikkeling in de cold case-zaak van de in 2000 vermoorde Tonny ter Horst uit Terborg. D...

Aanpak van binnenstad Doetinchem begint met 'kijkoperatie' Hamburgerstraat

De binnenstad van Doetinchem gaat de komende tijd flink op de schop. De gemeente werkt aan de uitvoe...