Ulft, Netherlands

Achterhoekse slager niet ongerust

Regio8 | 27 oktober 2015 13:00 | Aangepast op 27 oktober 2015 13:00
Volgens de organisatie verhoogt het eten van vijftig gram bewerkt vlees per dag de kans op darmkanker met 18%. "Ik heb gelezen wat men daar nu mee bedoelt en volgens mij is het vooral de overdaad die schaadt", aldus Stefan Bles van Slagerij Bles. "Als je de voedingsschijf goed in de gaten houdt, is het echt niet kankerverwekkend. Je moet gewoon niet te veel eten."

De WHO noemt bewerkt vlees ‘kankerverwekkend voor mensen’. Daarmee komen ham, hamburgers en knakworsten in hetzelfde rijtje met kankerverwekkende producten als bijvoorbeeld sigaretten te staan. Bles vindt die vergelijking niet opgaan. "Absoluut niet", aldus de slager. "Als je een verscheidenheid aan zoet en hartig op je boterham hebt en niet overdrijft met het avondeten. Dan blijf je echt binnen de balans en is een stukje worst ‘s avonds ook prima."

Lees ook

Woning volledig uitgebrand in Terborg

Bij een brand in Terborg is zaterdagochtend een woning verloren gegaan. Een bewoner is ter controle ...

Explosieven aangetroffen in Lichtenvoorde, vijftig woningen ontruimd

Midden in een woonwijk in Lichtenvoorde zijn vrijdag aan het eind van de middag explosieven gevonden...

Keupers Kerst | Kijk hier de compilatie

Hans Keuper is in de aanloop naar Kerstmis door de Achterhoek getrokken om bij verschillende generat...

Weerboer Gerrit Vossers verwacht koude dagen voor oud en nieuw

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...

Eerste marathon op natuurijs tweede kerstdag in Winterswijk

De eerste marathon op natuurijs van dit seizoen is deze vrijdag op de baan van de Winterswijkse IJsv...

Kerstspecial | Kerst 2025 met Okidoki

Het is inmiddels een ware traditie, de speciale radiouitzending van Kerst met Okidoki. In het Milky-...