Ulft, Netherlands

Achterhoekse slager niet ongerust

Regio8 | 27 oktober 2015 13:00 | Aangepast op 27 oktober 2015 13:00
Volgens de organisatie verhoogt het eten van vijftig gram bewerkt vlees per dag de kans op darmkanker met 18%. "Ik heb gelezen wat men daar nu mee bedoelt en volgens mij is het vooral de overdaad die schaadt", aldus Stefan Bles van Slagerij Bles. "Als je de voedingsschijf goed in de gaten houdt, is het echt niet kankerverwekkend. Je moet gewoon niet te veel eten."

De WHO noemt bewerkt vlees ‘kankerverwekkend voor mensen’. Daarmee komen ham, hamburgers en knakworsten in hetzelfde rijtje met kankerverwekkende producten als bijvoorbeeld sigaretten te staan. Bles vindt die vergelijking niet opgaan. "Absoluut niet", aldus de slager. "Als je een verscheidenheid aan zoet en hartig op je boterham hebt en niet overdrijft met het avondeten. Dan blijf je echt binnen de balans en is een stukje worst ‘s avonds ook prima."

Lees ook

Oude IJsselstreek houdt vertrouwen in DRU ondanks afwezigheid Van der Wal

De gemeente Oude IJsselstreek houdt vertrouwen in de stichting DRU Industriepark, ook nu directeur-b...

Hazenpest vastgesteld net over de Duitse grens: zorgen groeien in grensregio

In het Duitse district Kreis Borken, direct over de grens bij Winterswijk, is bij twee dode veldhaze...

Kompaan College maakt scholieren bewust van veilig fietsen in het donker

Leerlingen moeten in deze tijd van het jaar in het donker naar school fietsen. Om te zorgen dat dit ...

Duitse taal niet sexy? In de Achterhoek lijkt het tegendeel waar

Terwijl Duitse media schrijven dat Nederlanders de Duitse taal steeds minder ‘sexy’ vinden en de Ned...

Neef ‘s-Heerenbergse verzetsheld Van Rooijen ontdaan door roof miskelk

De roof van de miskelk van de ‘s-Heerenbergse priester en verzetsheld Marinus van Rooijen is bij zij...

Concreet plan voor ‘goedkoop’ zwembad Didam: ‘Exploitatie komt uit op nul’

Komt er dan toch een nieuw zwembad in Didam? Volgens Rob Mos van ‘zwembadpartij’ Helder wel. Er ligt...