Ulft, Netherlands

Achterhoekse slager niet ongerust

Regio8 | 27 oktober 2015 13:00 | Aangepast op 27 oktober 2015 13:00
Volgens de organisatie verhoogt het eten van vijftig gram bewerkt vlees per dag de kans op darmkanker met 18%. "Ik heb gelezen wat men daar nu mee bedoelt en volgens mij is het vooral de overdaad die schaadt", aldus Stefan Bles van Slagerij Bles. "Als je de voedingsschijf goed in de gaten houdt, is het echt niet kankerverwekkend. Je moet gewoon niet te veel eten."

De WHO noemt bewerkt vlees ‘kankerverwekkend voor mensen’. Daarmee komen ham, hamburgers en knakworsten in hetzelfde rijtje met kankerverwekkende producten als bijvoorbeeld sigaretten te staan. Bles vindt die vergelijking niet opgaan. "Absoluut niet", aldus de slager. "Als je een verscheidenheid aan zoet en hartig op je boterham hebt en niet overdrijft met het avondeten. Dan blijf je echt binnen de balans en is een stukje worst ‘s avonds ook prima."

Lees ook

Stormkracht Wenters wegens succes verlengd: ‘Iedereen wil het zien’

De indrukwekkende mini-docu Stormkracht Wenters, over de verwoestende valwind en de daaropvolgende s...

‘Golden Gate van de Niederrhein’ viert 60 jaar: icoon van Emmerich in feest én groot onderhoud

De slanke rode hangbrug die Emmerich en Kleve verbindt, is al zestig jaar hét herkenningspunt van de...

Krachtmeting in Kerkrade: De Graafschap wil sterke start doortrekken

Na een flitsend begin van de competitie met een thuisoverwinning wil De Graafschap vrijdag de positi...

De Drankelingen vieren jubileum bij optocht Varsseveld

De Varsseveldse Volksfeesten staan op het punt van beginnen. Een belangrijk onderdeel van die festiv...

Najah verlaat De Graafschap voor Saudi-Arabië

Middenvelder Anass Najah heeft De Graafschap per direct verlaten voor een dienstverband in Saudi-Ara...

Leussinkbad in Laren verovert Gelderland als beste buitenbad van de provincie

Het Leussinkbad in Laren is in de prijzen gevallen. Bij de verkiezing van het platform Uit met Kinde...