Ulft, Netherlands

Achterhoekse slager niet ongerust

Regio8 | 27 oktober 2015 13:00 | Aangepast op 27 oktober 2015 13:00
Volgens de organisatie verhoogt het eten van vijftig gram bewerkt vlees per dag de kans op darmkanker met 18%. "Ik heb gelezen wat men daar nu mee bedoelt en volgens mij is het vooral de overdaad die schaadt", aldus Stefan Bles van Slagerij Bles. "Als je de voedingsschijf goed in de gaten houdt, is het echt niet kankerverwekkend. Je moet gewoon niet te veel eten."

De WHO noemt bewerkt vlees ‘kankerverwekkend voor mensen’. Daarmee komen ham, hamburgers en knakworsten in hetzelfde rijtje met kankerverwekkende producten als bijvoorbeeld sigaretten te staan. Bles vindt die vergelijking niet opgaan. "Absoluut niet", aldus de slager. "Als je een verscheidenheid aan zoet en hartig op je boterham hebt en niet overdrijft met het avondeten. Dan blijf je echt binnen de balans en is een stukje worst ‘s avonds ook prima."

Lees ook

Sociale kerstsfeer voorop in Bocholt, met oog voor veiligheid

Dit weekend zijn er in de regio weer volop kerstmarkten te bezoeken, ook net over de grens in Duitsl...

Inbraak bij sportzaak in Borculo: acht fietsen gestolen

Bij een sportzaak in Borculo hebben inbrekers in de nacht van donderdag op vrijdag acht fietsen gest...

Amphion Theater voor tiende keer genomineerd als Theater van het Jaar

Amphion Theater in Doetinchem is genomineerd voor Theater van het Jaar 2025. Het is de tiende keer d...

Oude IJsselstreek verhoogt subsidies voor verenigingen en evenementen

Verenigingen en evenementen krijgen vanaf volgend jaar meer subsidie van de gemeente Oude IJsselstre...

Weerboer Gerrit Vossers voorspelt een bewolkt weekend

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...

RegioExpres tussen Arnhem en Doetinchem laat langer op zich wachten

De komst van de RegioExpres in de Achterhoek loopt vertraging op. De snelle trein tussen Arnhem, Doe...