Ulft, Netherlands

Achterhoekse slager niet ongerust

Regio8 | 27 oktober 2015 13:00 | Aangepast op 27 oktober 2015 13:00
Volgens de organisatie verhoogt het eten van vijftig gram bewerkt vlees per dag de kans op darmkanker met 18%. "Ik heb gelezen wat men daar nu mee bedoelt en volgens mij is het vooral de overdaad die schaadt", aldus Stefan Bles van Slagerij Bles. "Als je de voedingsschijf goed in de gaten houdt, is het echt niet kankerverwekkend. Je moet gewoon niet te veel eten."

De WHO noemt bewerkt vlees ‘kankerverwekkend voor mensen’. Daarmee komen ham, hamburgers en knakworsten in hetzelfde rijtje met kankerverwekkende producten als bijvoorbeeld sigaretten te staan. Bles vindt die vergelijking niet opgaan. "Absoluut niet", aldus de slager. "Als je een verscheidenheid aan zoet en hartig op je boterham hebt en niet overdrijft met het avondeten. Dan blijf je echt binnen de balans en is een stukje worst ‘s avonds ook prima."

Lees ook

Auto raakt van de weg en botst tegen boom in Westendorp

Bij een eenzijdig ongeval op de Doetinchemseweg in Westendorp is zondagnacht een auto zwaar beschadi...

Het Grootste Kerstdiner verspreidt zich over de Achterhoek: 'Toch samen kerst vieren'

Mensen met een kleine beurs of die in eenzaamheid leven laten genieten van een gezellige kerst: dat ...

Keupers Kerst | Hans Keuper op bezoek bij de basisschool #1

De allermooiste tijd van het jaar is aangebroken: kerst! In de driedelige-serie Keupers Kerst gaat d...

Invaller Kwint redt De Graafschap: late overwinning in Oss

De Graafschap heeft zaterdag in de slotfase weten te winnen in Oss van TOP. De Doetinchemmers wisten...

Friese jongeren bieden excuses aan na beschadiging motorbeeld Hengelo: 'Dit is nooit de bedoeling geweest'

De diefstal van het iconische motor-standbeeld bij de Remigiuskerk in Hengelo is al een paar dagen d...

Geen straf voor dodelijk ongeval Laag-Keppel na gesprek met nabestaanden

De 48-jarige man uit Groenlo die in oktober 2024 in Laag-Keppel een dodelijk ongeluk veroorzaakte, k...