Ulft, Netherlands

Achterhoekse slager niet ongerust

Regio8 | 27 oktober 2015 13:00 | Aangepast op 27 oktober 2015 13:00
Volgens de organisatie verhoogt het eten van vijftig gram bewerkt vlees per dag de kans op darmkanker met 18%. "Ik heb gelezen wat men daar nu mee bedoelt en volgens mij is het vooral de overdaad die schaadt", aldus Stefan Bles van Slagerij Bles. "Als je de voedingsschijf goed in de gaten houdt, is het echt niet kankerverwekkend. Je moet gewoon niet te veel eten."

De WHO noemt bewerkt vlees ‘kankerverwekkend voor mensen’. Daarmee komen ham, hamburgers en knakworsten in hetzelfde rijtje met kankerverwekkende producten als bijvoorbeeld sigaretten te staan. Bles vindt die vergelijking niet opgaan. "Absoluut niet", aldus de slager. "Als je een verscheidenheid aan zoet en hartig op je boterham hebt en niet overdrijft met het avondeten. Dan blijf je echt binnen de balans en is een stukje worst ‘s avonds ook prima."

Lees ook

Gaanderen kijkt vooruit met nieuw dorpsplan voor komende vijf jaar

De Dorpsraad Gaanderen heeft haar nieuwe Dorpsplan ‘Umkieken naor mekaar…’ gepresenteerd. Het docume...

Aanrijding tussen scooterrijdster en fietsster nabij Velswijk, politie zoekt getuigen

Een fietsster is dinsdagmiddag aangereden door een scooterrijdster nabij Velswijk. De politie is op ...

Brand in appartementencomplex met ouderen in Winterswijk

In een appartementencomplex met ouderen in Winterswijk is dinsdagochtend brand uitgebroken. De brand...

EOD ingeschakeld na vondst verdacht pakket in Doetinchem

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is in de nacht van maandag op dinsdag opgeroepen na d...

De Graafschap wint nipt op Sportcomplex Zoudenbalch

De Graafschap heeft maandagavond op een regenachtige sportpark Zoudenbalch met 2-3 gewonnen van Jong...

Verbod op telen van bol- en knolgewassen en snijbloemen in Lochem

Er komt in Lochem een verbod op het telen van niet-biologische sierteelt, om precies te zijn bol- en...