Ulft, Netherlands

Achterhoekse slager niet ongerust

Regio8 | 27 oktober 2015 13:00 | Aangepast op 27 oktober 2015 13:00
Volgens de organisatie verhoogt het eten van vijftig gram bewerkt vlees per dag de kans op darmkanker met 18%. "Ik heb gelezen wat men daar nu mee bedoelt en volgens mij is het vooral de overdaad die schaadt", aldus Stefan Bles van Slagerij Bles. "Als je de voedingsschijf goed in de gaten houdt, is het echt niet kankerverwekkend. Je moet gewoon niet te veel eten."

De WHO noemt bewerkt vlees ‘kankerverwekkend voor mensen’. Daarmee komen ham, hamburgers en knakworsten in hetzelfde rijtje met kankerverwekkende producten als bijvoorbeeld sigaretten te staan. Bles vindt die vergelijking niet opgaan. "Absoluut niet", aldus de slager. "Als je een verscheidenheid aan zoet en hartig op je boterham hebt en niet overdrijft met het avondeten. Dan blijf je echt binnen de balans en is een stukje worst ‘s avonds ook prima."

Lees ook

Doetinchemse coffeeshop langer dicht na tweede explosie

Coffeeshop Magic in Doetinchem blijft nog zeker twee maanden gesloten. Dat heeft burgemeester Mark B...

Achterhoekse stationwc’s gaan tijdelijk op slot

Op zeven Achterhoekse stations gaan de wc’s na 20.00 uur op slot vanuit veiligheidsoverwegingen. Op ...

Twee personen aangehouden voor mogelijk drugslab in Velswijk

De politie heeft afgelopen donderdag twee personen aangehouden voor het mogelijke drugslab aan de Da...

Terugkeer Berkelland Rally smaakt naar meer: ‘Ook op NK-kalender'

Na zes jaar wachten konden race- en autoliefhebbers zaterdag hun geluk niet op in de Achterhoek. Voo...

Achterhoekse roep om heropenen arrestantencomplex Doetinchem

De Achterhoekse CDA-fractie roept op om het arrestantencomplex in Doetinchem dat in 2020 gesloten is...

‘D’ran’, ‘Weerkommen’ en ‘Deurdonderen’ op Achterhoekse treinen

Arriva heeft afgelopen weekend de namen van negen nieuwe treinen gepresenteerd. Onder andere 'D’ran'...