Ulft, Netherlands

Achterhoekse slager niet ongerust

Regio8 | 27 oktober 2015 13:00 | Aangepast op 27 oktober 2015 13:00
Volgens de organisatie verhoogt het eten van vijftig gram bewerkt vlees per dag de kans op darmkanker met 18%. "Ik heb gelezen wat men daar nu mee bedoelt en volgens mij is het vooral de overdaad die schaadt", aldus Stefan Bles van Slagerij Bles. "Als je de voedingsschijf goed in de gaten houdt, is het echt niet kankerverwekkend. Je moet gewoon niet te veel eten."

De WHO noemt bewerkt vlees ‘kankerverwekkend voor mensen’. Daarmee komen ham, hamburgers en knakworsten in hetzelfde rijtje met kankerverwekkende producten als bijvoorbeeld sigaretten te staan. Bles vindt die vergelijking niet opgaan. "Absoluut niet", aldus de slager. "Als je een verscheidenheid aan zoet en hartig op je boterham hebt en niet overdrijft met het avondeten. Dan blijf je echt binnen de balans en is een stukje worst ‘s avonds ook prima."

Lees ook

Orion-volleyballers één winst verwijderd van kampioenschap

De volleyballers van Active Living Orion kunnen woensdag landskampioen worden. De Doetinchemmers won...

Schrijfster Marieke Damen uit Wehl in race voor Gouden Strop

Schrijfster Marieke Damen uit Wehl is genomineerd voor de Gouden Strop. Met haar boek 'Het perfecte ...

Eeuwenoude vondsten bij middeleeuwse boerderij in Varsseveld

Het archeologisch onderzoek op de plek waar een nieuwe woonwijk moet verrijzen in Varsseveld heeft e...

De Graafschap pakt punt op bezoek bij hoogvlieger Roda JC

De Graafschap heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen een van de kandidaten voor een directe promotieple...

Honderden Lochemmers krijgen nieuwe laatste rustplaats

Honderden mensen die ooit in Lochem leefden, hebben een nieuwe eeuwige rustplaats gekregen op de Oud...

Annette Bronsvoort al tien jaar ‘helemaal op mijn plek’ in Oost Gelre

De eerste dag herinnert ze zich nog als de dag van gisteren. Een grote banner van de Feestfabriek bi...