Achterhoekse Pubquiz via Optimaal FM

Gepubliceerd: 26-03-2020 10:03. Bijgewerkt: 26-03-2020 11:02

De studio van Optimaal FM in Ulft is donderdagavond 26 maart vanaf 20.15 uur het decor van de interactieve Achterhoekse Pubquiz op Facebook. Doel is om tijdens de coronacrisis te zorgen voor broodnodige afleiding voor luisteraars.

“De bedoeling is heel simpel, mensen anderhalf uur vertier geven en hun de zorgen over corona laten vergeten”, vertelt Martin Waser, werkzaam voor Quizplezier.nl en bedenker van de quiz. “Dat spelen we ieder vanuit de eigen huiskamer, dat is apart, maar wel gezellig.” Deelnemers kunnen tijdens de Achterhoekse Pubquiz chatten op de Facebookpagina van Optimaal FM. “We willen er een grote digitale huiskamer van maken”, aldus Waser. “Lekker kletsen in de chat, een beetje lol maken. Je ziet dat mensen dat fijn vinden. Netflix is op een gegeven moment ook maar Netflix, dus, hoe meer mensen meedoen, hoe leuker.”

De pubquiz wordt opgesplitst in verschillende rondes. Zo worden algemene vragen over geschiedenis, aardrijkskunde en sport afgewisseld met specifiek Achterhoekse vragen. “Er komt van alles voorbij”, zegt Waser. “De Graafschap, de Zwarte Cross, Grolsch. Van alles, maar nog niet alles, want misschien komt er nog een tweede quiz.” Hoe lastig de vragen zijn? “Je moet het zo zien, van alle Achterhoekse vragen zal tachtig procent te doen zijn, twintig procent iets moeilijker, want je moet wel een spelelement houden.”

Donderdagavond op Facebook
De quiz wordt georganiseerd door Optimaal FM, Get A Grip en Quizplezier.nl en begint om 20.15 uur via een livestream op de Facebookpagina van Optimaal FM. De antwoordformulieren voor de quiz zijn donderdag vanaf 12.00 uur te downloaden via de website van Quizplezier.nl.

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)