Achterhoekse jongeren leren ondernemen

Gepubliceerd: 15-08-2018 14:08. Bijgewerkt: 15-08-2018 15:00

Een groep van dertig Achterhoekse jongeren krijgt deze zomer les in het vak van ondernemen. Onder meer door workshops van ervaren ondernemers, zoals bij Villa Ruimzicht, worden ze in het project Zomerondernemer gestimuleerd om hun ideeën in de praktijk in uitvoering te brengen.


"Ik was al heel lang aan het twijfelen of ik voor mezelf zou beginnen en dit is voor mij een duwtje in de rug om het echt te gaan doen", vertelt deelneemster Kristel te Bokkel. Ze heeft een blog opgericht waarin ze de Achterhoek in een positief licht laat zien. "Zodat ik mensen kan laten zien dat het niet alleen lompe boeren zijn." Volgens Kees Hensen van Villa Ruimzicht zijn zulke jonge mensen met ideeën hard nodig voor de regio. "Als je wil dat je de meest innovatieve regio bent, dan hoort het ook erbij dat jonge mensen daar mee bezig zijn", stelt hij. "Want die zijn vaak toch wat innovatiever dan mensen van mijn leeftijd", voegt hij al lachend toe.

Niet alle deelnemers aan het project zullen daadwerkelijk een onderneming opstarten. "De een komt er achter 'het ondernemerschap is misschien niet iets voor mij' en dat is ook een waardevolle ontdekking", aldus coördinator Ivar van Asten. "Maar de meesten zijn erg gretig en willen graag heel veel weten." De deelnemers krijgen zowel levens- als praktische lessen. "Dat je niet bang moet zijn om te falen en dat je best fouten mag maken", legt Te Bokkel uit. "En verder praktische dingetjes over de boekhouding." Dat laatste klink niet superspannend voor de jonge ondernemers. "Nee niet echt", zegt Te Bokkel met een lach. "Maar dat hoort er ook bij."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)