Achterhoekse jeugdkampioen BMX gehuldigd

Gepubliceerd: 04-11-2018 19:11. Bijgewerkt: 05-11-2018 11:16

Fietscrosser Noud Garstenveld werd zondagochtend in het zonnetje gezet bij de Fietscross Club Lichtenvoorde (FCCL). De jonge Achterhoeker werd in mei Nederlands Kampioen BMX op het NK in Haaksbergen in de categorie jongens van 13 jaar.

“Ik dacht niet dat dit ging lukken omdat de concurrentie best wel hoog was”, vertelt Noud Garstenveld. “Ik ben wel trots op mijzelf dat het gelukt is.” De huldiging werd georganiseerd door de FCCL in samenwerking met gemeente Oost Gelre. Wethouder Bart Porskamp sprak lovende woorden over de jonge crosser. Chris Garstenveld, vader van Noud, waardeerde het initiatief voor de huldiging van Noud. “Daar heeft ie hard voor gewerkt”, aldus een trotse vader. "En dat ze daar bij de gemeente en de club dan toch aandacht aan schenken vind ik tof.”

Ook Jurgen Klein Tank, voorzitter van de FCCL, is blij met de prestatie van het jonge talent. “We zijn er hartstikke trots op dat we weer een Nederlands kampioen hebben in de vereniging”, aldus het bestuurslid. “Het is heel bijzonder want je wordt niet zomaar fietscrosskampioen.” Voor de jonge BMX'er was het zondagochtend, naast de huldiging, ook de laatste wedstrijd in de GUV Cup; een clubwedstrijd voor leden van de Lichtenvoordse fietscrossclub. Zeven keer per jaar wordt er een wedstrijd in competitieverband gereden. De uitslag van deze competitie wordt eind november bekendgemaakt.

Tevreden over seizoen
Noud blikt voldaan terug op het afgelopen seizoen. “Ik ben wel trots over wat ik het afgelopen seizoen heb behaald”, vertelt de BMX'er. “Ik heb één kampioenschap weggegooid omdat ik een blessure had maar verder ben ik tevreden.” Chris Garstenveld vult aan dat zijn zoon niet alleen Nederlands kampioen is geworden. “Ook is hij Gronings kampioen geworden en dat was wel mooi”, vertelt de vader, en tevens begeleider. “Ook zijn we naar het Europese kampioenschap geweest en dat was een prachtige ervaring, ook voor Noud.” 

Foto: Eveline Zuurbier

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)