Achterhoekse horeca zet terras naar buiten

Gepubliceerd: 02-03-2021 8:03. Bijgewerkt: 02-03-2021 8:51

Achterhoekse horecaondernemers zetten dinsdag, als ludieke actie, de terrassen weer buiten. Het terras is niet open voor bezoekers, maar op deze manier wil de horeca laten zien dat ze op een veilige manier weer gasten kunnen ontvangen. 


“We willen een krachtig signaal afgeven dat we er klaar voor zijn”, zegt horecaondernemer Robby Welling uit Doetinchem. “Wij zijn de oplossing voor de volle parken en de drukke plekken. Mensen kunnen bij ons gereguleerd op het terras komen zitten, waarbij we ze registreren en een medische check vooraf doen. We willen echt laten zien dat we het veilig kunnen.” Ook Martin Hüning van partycentrum Het Noorden in Aalten doet mee aan de actie. “De parken zijn overvol, maar op mijn terras mag niets”, zegt Hüning. Hij heeft zijn terras buiten opgebouwd, maar gaat bezoekers niet bedienen. Wel wil hij op de parkeerplaats een aantal kleedjes neerleggen. “Mensen die daarop gaan zitten, zouden dan wel een zelf opgehaalde of meegenomen consumptie mogen nuttigen.”

Koninklijke Horeca Nederland (KHN), afdeling Gelderland, verwacht dat circa één derde van de Gelderse horecaondernemers meedoet aan de actie. “Lang niet alle horecaondernemers hebben een terras, dus dan kunnen ze ook niet meedoen”, zegt bestuurslid Diane Hilferink. Zelf is ze eigenaresse van een bowlingcentrum in ’s-Heerenberg. “Hoewel ik geen terras heb, steun ik de actie wel.” KHN wil benadrukken dat ook bij de horecaondernemers de gezondheid voorop staat en ze zich ook aan de coronamaatregelen houden. “We willen vooral dat er gekeken wordt naar wat er binnen de regels wél mogelijk is.”

Stip op de horizon

Met deze actie hopen de horecaondernemers op meer perspectief en een duidelijke stip op de horizon. “We hopen echt dat de landelijke politiek iets met onze signalen gaat doen”, zegt Welling. “We zien dat steeds meer mensen onze boodschap omarmen en ik denk dat we steeds een stapje dichterbij de opening van de horeca komen”, aldus Welling.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)