Achterhoekse Escaperooms open voor gezinnen

Gepubliceerd: 13-05-2020 16:05. Bijgewerkt: 13-05-2020 16:20

Enkele escaperooms in de Achterhoek mogen met de nodige aanpassingen weer open voor leden van één huishouden. Ondanks dat het vanwege die voorwaarde nog niet storm loopt, zijn eigenaren blij dat het slot van de deur mag.


“Het is heel fijn om weer te mogen beginnen, ik heb het vreselijk gemist”, vertelt Anoek Beerten van de escaperoom in Groenlo. Zes weken heeft het werk stilgelegen, maar met verschillende voorzorgsmaatregelen kan de kamer nu weer open. “Mensen moeten nu dingen zelf pakken die wij eerder tijdens het spel zelf overhandigden. Verder zit er een uur tussen het wisselen van de groepen, zodat groepen elkaar niet tegenkomen. In dat uur hebben wij de tijd om de escaperoom helemaal schoon te maken. En we serveren geen drankje meer voor- en achteraf”, aldus Beerten. De escaperoom in Groenlo is te klein om andere groepen weer toe te laten, waarbij de anderhalve meter niet gehandhaafd kan worden. “Als je met zes mensen in een ruimte zit, kan je geen anderhalve meter afstand van elkaar houden. Dat gaat gewoon niet”, zegt Beerten.

Ondanks dat de escaperoom weer bezoekers mag ontvangen, blijft het onzeker hoe lang dit financieel vol te houden is. “Dat is afhankelijk van hoeveel gezinnen er gaan boeken”, zegt Beerten. Aangezien de meivakantie net geweest is, valt dat nog tegen. “Als dit nog langer gaat duren en we mogen geen andere groepen ontvangen, dan ga je interen. Dat is wel even een dingetje.” De escaperooms in Groenlo, Winterswijk en Haaksbergen zijn inmiddels open. Die in Terborg en Doetinchem zijn nog in afwachting van het besluit van de gemeente, maar de verwachting is dat uitsluitsel deze week volgt. Escaperoom Aalten blijft voorlopig gesloten, omdat deze onderdeel uitmaakt van het museum.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)