Achterhoekse belangen bij afrit snelweg A3

Gepubliceerd: 22-11-2016 11:11. Bijgewerkt: 22-11-2016 11:50

De aanleg van een nieuwe afrit aan de Duitse snelweg A3 nabij Netterden is in volle gang. Hoewel het een Duitse aangelegenheid is, biedt het voor Achterhoekse gemeenten mogelijkheden.


"Niet alleen voor Montferland, maar voor de hele Achterhoek", aldus wethouder Walter Gerritsen van Montferland. "We willen de aansluiting dan ook verbinden met de snelweg A18." Momenteel is een weg door de bebouwde kom van Netterden de enige manier om bij de nieuwe afrit te komen. Het plan is om een snelle verbindingsroute te creëren vanaf de nieuwe afrit, via bedrijventerrein DocksNLD, naar de snelweg bij Doetinchem. "Een snelle verbindingsroute door Montferland heen die van groot economisch belang is."

"We zijn op dit moment in de fase dat we onderzoeken waar het tracé moet komen te liggen", aldus wethouder Gerritsen. "Langs Zeddam en Braamt zal die over de bestaande weg komen, met wat aanpassingen. Het stukje nieuwe weg zijn we nog aan het onderzoeken, dat kan nog links- of rechtsom." Om de weg te realiseren overlegt de gemeente met zowel de provincie als met Doetinchem en Oude IJsselstreek. Montferland hoopt binnen een jaar duidelijkheid te hebben over het aan te leggen tracé.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)