Achterhoeks Verkiezingsdebat van REGIO8

Gepubliceerd: 15-03-2021 8:03. Bijgewerkt: 15-03-2021 10:27

REGIO8 geeft Achterhoekse kandidaten in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen de kans om zich te laten zien aan het publiek. Tijdens het Achterhoeks Verkiezingsdebat gaan VVD, D66, SP, ChristenUnie, Forum voor Democratie en de Piratenpartij onder leiding van presentator Domien Esselink met elkaar in debat.


Zes Achterhoekse kandidaten kruisen tijdens het debat de degens over thema's die de regio raken. Zo botsen Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie) en D66-kandidaat Loes ten Dolle over de invloed van onder meer windmolens op het landschap. Piratenpartij-lijsttrekker Matthijs Pontier debatteert met Tobias Holtman van de ChristenUnie over de aanpak van drugs, waarbij de problematiek met 3-MMC in Aalten ter sprake komt. SP'er Hans Boerwinkel is het niet eens met de manier waarop VVD-kandidaat Erik Haverkort wil omgaan met arbeidsmigranten.

Naast bovenstaande onderwerpen, krijgen de kandidaten ook de kans om te reageren op prikkelende stellingen en mogen ze met een pitch zichzelf presenteren.Het Achterhoeks Verkiezingsdebat is aanloop naar de stembusgang op 15, 16 en 17 maart komend weekend te zien op televisiezender REGIO8 en het YouTube-kanaal. Het debat tijdens het weekend doorlopend te zien op de televisie, afgewisseld met de bekende uitzendingen van REGIO8 Actueel.

Interviews
In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen heeft REGIO8 de verschillende Achterhoekse kandidaten ook een podium geboden in de vorm van een aantal nieuwsitems. Kijk hieronder voor de interviews met negen kandidaat-Kamerleden uit de regio:

- Kaya van den Dikkenberg (JONG)
- Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie)
- Erik Haverkort (VVD)
- Matthijs Pontier (Piratenpartij)
- Hans Boerwinkel (SP)
- Loes ten Dolle (D66)
- Tobias Holtman (ChristenUnie)
- Lisa Westerveld (GroenLinks)
- Henk Bulten (SGP)

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)