Achterhoeks Open populair onder de golfers

Gepubliceerd: 28-07-2021 13:07. Bijgewerkt: 28-07-2021 13:57

Het Achterhoeks Open golftoernooi op Golfbaan 't Zelle in Henglo is populair onder de Nederlandse amateurgolfers. De organisatie van het toernooi verwacht dit jaar liefst driehonderd deelnemers te mogen verwelkomen.

"Het toernooi is erg populair, ook buiten de Achterhoek", legt Rob Mos, een van de organisatoren van het golftoernooi uit. "We verwachten zo'n driehonderd deelnemers te trekken dit jaar." In totaal wordt er gedurende vier dagen gespeeld, verspreid over twee weekenden. In het weekend van 4 september worden de voorrondes gespeeld. Voor deelnemers die de eerste schifting overleven, wacht dan op zaterdag 11 september de finaleronde. "De winnaar wordt gekroond tot Achterhoeks kampioen", aldus Mos. "Dat is een heel bijzondere titel, een hele eervolle titel."

De organisatie verwacht niet veel hinder te ondervinden van de coronamaatregelen, waar dat bij andere sporten en evenementen wel roet in het eten gooit. "Golf is een bijzonder sport", legt Mos uit. "Golf is een buitensport en geen contactsport. Je staat ook op afstand van elkaar. Gelukkig glijden we langs het coronaverhaal heen."

Foto: Achterhoeks Open

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)