Achterhoeks inwonerspanel zoekt jonge leden

Gepubliceerd: 25-03-2019 12:03. Bijgewerkt: 25-03-2019 12:52

Voor het inwonerspanel Achterhoek Spreekt zoekt de Achterhoek Board meer inwoners die hun stemmen willen laten horen voor de plannen die er zijn met het bedrag dat vrijkomt uit de Regio Deal. Inmiddels hebben vierduizend panelleden een vragenlijst ingevuld, maar de regio wil meer aanmeldingen om een meer representatieve groep te krijgen.

"In totaal komt er veertig miljoen beschikbaar en daar moeten we keuzes in maken", vertelt Mirjam Koster van het Graafschap College en tevens lid van de Achterhoek Board. "We hebben wel ambities voor tachtig miljoen. We wegen mee in onze afweging wat de inwoners belangrijk vinden. Dat is één van de factoren waarop we kiezen." Daarom willen de beleidsmakers zoveel mogelijk spreiding in leeftijdscategorieën, zodat alle doelgroepen mee kunnen tellen voor de plannen. "Met name de jongelui missen we nog een beetje", aldus voorzitter Mark Boumans. "Als je je laat horen, dan kunnen we er ook rekening mee houden."

Dat betekent niet dat de Boardleden enkel studenten zoeken om zich aan te melden. "Ik ben 44 en alles wat jonger is dan dat ik ben roep ik op om zichzelf te laten horen", aldus Koster. "Ouder mag natuurlijk ook." En volgens Boumans is hoe eerder hoe beter. "Als je je nu aanmeldt, krijg je direct een vragenlijst", stelt de voorzitter. "Het kan nog tot 1 april, dus meld je aan, doe mee en laat je horen. Dan gaan wij ervoor zorgen dat er met al die meningen en opvattingen iets goeds gaat gebeuren." De uitkomsten van de eerste enquêteronde van het inwonerspanel worden rond de zomer verwacht.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)