Achterhoeks bedrijf Rensa wint ‘familieprijs’

Gepubliceerd: 14-10-2021 12:10.

Het Achterhoekse Rensa heeft woensdagavond de EY Family Business Legacy Award gewonnen. Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van onder meer Jumbo en de VDL Groep.

“We zijn ontzettend trots op deze award”, laat CEO Henk-Jan Wegman van het bedrijf weten. “Rensa Family is een groep van moderne familiebedrijven waarbij onze familiaire waarden, al sinds het begin in 1953, onze kracht vormen.” De groothandel in installatietechniek startte in de jaren '50 als bedrijf dat voornamelijk in olie- en kolenkachels handelde in Eibergen. Inmiddels is de Rensa Family een internationale groep van bedrijven in de installatiesector. Er werken ruim 1.600 mensen bij de bedrijven.

De 25e EY Family Business Legacy Award werd woensdagavond uitgereikt aan de familie Heijink in Hilversum. Inmiddels is binnen Rensa de derde generatie van de familie aan het werk. Dennis Heijink is commercieel directeur bij het bedrijf. De Achterhoekse familie komt door de winst van de prijs in een lijst terecht met onder meer de familie Van Eerd (supermarktketen Jumbo) en de familie Van der Leegte (VDL Groep). De prijs wordt sinds 2016 jaarlijks uitgereikt.


Foto: Rensa


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)