Achterhoekers schieten ziekenhuizen te hulp

Gepubliceerd: 19-03-2020 10:03. Bijgewerkt: 19-03-2020 10:09

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk worden bedolven onder aanboden van hulp vanuit de bevolking. Van het verzorgen van eten tot het naaien van schorten, de Achterhoek wil zich inzetten voor de gezondheidszorg.

“We waarderen het echt enorm dat mensen ons zo graag willen helpen”, zo laat een woordvoerder namens de Achterhoekse ziekenhuizen weten. Het aanbod vanuit de bevolking varieert van mensen die zich willen inzetten als verpleegkundige, tot bedrijven die eten willen verzorgen. “En mensen die mondkapjes willen naaien, die willen koken voor de werknemers”, zo somt de woordvoerder op. “Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt aangeboden.” Ze laat weten dat elk aanbod serieus wordt bekeken en dat er dan bericht volgt of de ziekenhuizen er iets mee kunnen: “Je kan niet iedereen zomaar in het ziekenhuis toelaten, dat willen we juist beperken, dus we kijken hoe we er op een goede manier mee om kunnen gaan.”

De Winterswijkse wethouder Elvira Schepers is een van de mensen die als vrijwillig verpleegkundige aan de slag wil gaan. “Op dit moment redden wij het nog met onze mensen”, aldus de woordvoerder, die aangeeft dat dergelijke verzoeken worden doorverwezen naar personeelszaken. “Maar de situatie kan per dag verschillen. We zijn in ieder geval erg blij met de waardering. Mensen in de zorg werken namelijk heel hard. Mochten mensen zich willen aanmelden, neem dan dus gerust contact op.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)