Ulft, Netherlands

‘Achterhoekers koken gezonder’

Regio8 | 23 september 2015 10:35 | Aangepast op 23 september 2015 10:35
Inwoners van de Achterhoek weten wat hun lichaam nodig heeft om zich goed te voelen. Zij koken vaker een gezonde maaltijd in vergelijking met inwoners van andere regio’s (76% tegen 70%) en 41% van de Achterhoekers werkt graag in hun eigen moestuin, concluderen de onderzoekers.

Ook zijn Achterhoekers tevens heel sociaal ingesteld. Dit blijkt volgens het onderzoek uit het feit dat 96% aangeeft zich goed te voelen door iets voor een ander te doen. Zo deelt 88% graag complimentjes uit, brengen zij tijd door met de (klein)kinderen (60%) of verrassen ze hun medemens met een bloemetje (69%).

Lees ook

Motorstandbeeld na mislukte stunt terug in Bronckhorst

Het ‘geleende’ motor-standbeeld uit Hengelo heeft inmiddels een flinke toertocht achter de rug. Wat ...

Nederlandse en Duitse boeren zoeken samen oplossingen tegen droogte

Wateroverlast in de dorpen in 2010, extreme droogte in 2018 en 2019 en opnieuw kritieke waterstanden...

Onvoltooide Betuwelijn zet ongewild druk op plannen voor Noordtak

De Betuwelijn ligt in Nederland al jaren klaar. Maar het echte rendement van die miljardeninvesterin...

Keupers Kerst | Hans Keuper op bezoek bij de keet #2

De allermooiste tijd van het jaar is aangebroken: kerst! In de driedelige-serie Keupers Kerst gaat d...

Piek in sluipverkeer Beek verwacht, Montferland zet verkeersregelaars in

De gemeente Montferland zet, net als in de zomervakantie, op verwachte piekmomenten verkeersregelaar...

Externe controle bij IKC ’s-Heerenberg zorgt mogelijk voor nieuwe vertraging

De ingreep van de gemeenteraad om het vastgelopen IKC-project weer op gang te brengen, zorgt voorlop...