Ulft, Netherlands

‘Achterhoekers koken gezonder’

Regio8 | 23 september 2015 10:35 | Aangepast op 23 september 2015 10:35
Inwoners van de Achterhoek weten wat hun lichaam nodig heeft om zich goed te voelen. Zij koken vaker een gezonde maaltijd in vergelijking met inwoners van andere regio’s (76% tegen 70%) en 41% van de Achterhoekers werkt graag in hun eigen moestuin, concluderen de onderzoekers.

Ook zijn Achterhoekers tevens heel sociaal ingesteld. Dit blijkt volgens het onderzoek uit het feit dat 96% aangeeft zich goed te voelen door iets voor een ander te doen. Zo deelt 88% graag complimentjes uit, brengen zij tijd door met de (klein)kinderen (60%) of verrassen ze hun medemens met een bloemetje (69%).

Lees ook

Vierde competitiezege op rij voor De Graafschap

De Graafschap heeft voor de vierde keer op rij gewonnen. Deze keer versloeg de ploeg van Marinus Dij...

Mogelijke verlaging Duitse 'vliegtax' kan Nederlanders lokken

Voor Nederlanders kan het aantrekkelijker worden om vanaf Duitse luchthavens te vliegen, nu de Duits...

Kans op natte sneeuw in de Achterhoek volgens weerboer Gerrit Vossers

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...

Europese docenten werken in Achterhoek aan samenwerking: 'Voor de studenten een goede zaak'

Bij het Civon in Ulft zijn donderdag en vrijdag meer dan honderd docenten uit heel Europa samen voor...

Montferland grijpt in bij IKC: ‘Dit moest stoppen, anders liep het uit de hand’

De bouw van het Integraal Kindcentrum in ’s-Heerenberg krijgt een harde reset. De gemeenteraad van M...

Bestuurder botst op boom door gladheid in Megchelen

Een bestuurder is vrijdagochtend door gladheid met zijn auto tegen een boom geknald nabij Megchelen....