Achterhoekers in Arnhem welkom voor prik

Gepubliceerd: 23-12-2020 10:12. Bijgewerkt: 23-12-2020 10:52

De GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG) heeft sporthal Mheenpark in Apeldoorn aangewezen als locatie voor vaccinaties tegen het coronavirus. Achterhoekse zorgmedewerkers kunnen vanaf maandag 18 januari ook kiezen om de coronaprik op een andere locatie te halen.

“Kijkend naar de ruimte die nodig is en de voorzieningen die nodig zijn, is gekozen voor Apeldoorn omdat daar een locatie beschikbaar is”, laat een woordvoerder van de GGD NOG weten. “Het is gelukkig wel zo dat zorgmedewerkers zelf kunnen kiezen waar ze zich laten vaccineren.” Dat betekent dat Achterhoekers ook bij sportcentrum Papendal in Arnhem terecht kunnen. Dit is de locatie die door de GGD Gelderland-Midden is aangewezen voor de coronavaccinaties. Er kan ook gekozen worden voor een van de andere 25 locaties in Nederland.

Vanaf 18 januari kunnen medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning zich laten inenten. Zij ontvangen een uitnodiging vanuit hun werkgever. Wanneer andere groepen aan de beurt zijn voor een vaccinatie is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of er een vaccinatielocatie in de Achterhoek komt. “De focus ligt nu op deze eerste stap in de strategie”, aldus de woordvoerder. “Wij volgen wat dat betreft de lijn die landelijk wordt ingezet.”

Twee prikken
De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit twee prikken. Tussen de twee inentingen in zit een periode van drie weken. Op dit moment zijn de verschillende GGD’en bezig met voorbereidingen om het vaccinatieprogramma in het nieuwe jaar te starten.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)