Achterhoek Orion start aan kampioenspoule

Gepubliceerd: 20-02-2019 17:02. Bijgewerkt: 20-02-2019 17:18

Voor de volleyballers van Achterhoek Orion breekt zaterdagavond met de start van de kampioenspoule de beslissende fase van de competitie aan. In sporthal Rozengaarde bereiden de lange mannen zich voor op het openingsduel tegen Draisma Dynamo van voormalig Orion-trainer Redbad Strikwerda in Apeldoorn.


“Hier zijn we het hele jaar naar aan het toewerken”, aldus Orion-trainer Martijn van Goeverden over de kampioenspoule. Na een derde plaats in de reguliere competitie moeten de Doetinchemmers in de laatste competitiefase bij de eerste twee eindigen voor een plek in de finale om het landskampioenschap. Eerder dit seizoen verloor Orion nog met 3-0 van Dynamo, de tegenstander van zaterdag. Daarnaast won de ploeg uit Apeldoorn zondag nog de Nederlandse beker. “Persoonlijk heb ik nog wel wat wrok”, vertelt aanvoerder Pim Kamps over het duel tegen zijn oud-trainer. “Ik vind de manier waarop dat vorig jaar is gegaan niet netjes, maar dat gaat over vorig jaar. Nu is het taak aan ons om te laten zien dat we als team die wedstrijd kunnen winnen. Daar moet de focus vooral op liggen.”

Na de ontmoeting tegen Dynamo van zaterdagavond wacht de week daarop een wedstrijd tegen Lycurgus, een andere topploeg. “Die kampioenspoule begint gewoon heel belangrijk voor ons”, vindt Kamps. Toch wil zijn trainer niet teveel druk op de eerste twee wedstrijden leggen. “Gezien de resultaten van de laatste maand is iedereen vrij wisselvallig”, aldus Van Goeverden. “Met Sliedrecht Sport erbij heb je vier ploegen die van elkaar kunnen winnen. Dus het is belangrijk om goed te beginnen, maar er zijn nog dertig punten te verdelen. Het zal tot het einde spannend blijven.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)