Achterhoek neemt training over van Nevobo

Gepubliceerd: 04-07-2017 14:07. Bijgewerkt: 04-07-2017 17:14

De nieuw opgerichte Achterhoekse Volleybal Academie (AVA) gaat de regiotrainingen van het volleybal organiseren. Eerder lag de organisatie in handen van de Nederlandse volleybalbond Nevobo.

"Het zou jammer zijn dat de herstructurering bij de Nevobo deze trainingen voor de Achterhoek verloren zou laten gaan", aldus Seesing Personeel Orion-voorzitter Jeroen van Ree. De zogenaamde regiotrainingen zijn speciaal bedoeld voor ambitieuze spelers en speelsters met een bovengemiddelde aanleg en motivatie voor de sport. Vanuit Orion is het initiatief genomen om de trainingen over te nemen, daar de Nevobo het niet langer wilde organiseren. "Zij willen dat meer op verenigingsniveau leggen", aldus Van Ree. "Orion wil nu het voortouw nemen, maar niet de enige partij zijn."

De inschrijving voor de trainingen gaat binnenkort van start. "Allerlei verenigingen kunnen zich daarbij aanmelden", aldus Van Ree. De AVA heeft daarnaast de ambitie om beachvolleybal en het opleiden van trainers nadrukkelijk op de agenda te zetten. "De Nevobo heeft de bal meer dan alleen laten stuiteren, maar wij willen het nóg breder trekken", besluit de voorzitter.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)