Achterhoek is een eigen voetbalbeurs rijker

Gepubliceerd: 10-09-2019 15:09. Bijgewerkt: 10-09-2019 16:01

De Achterhoek is sinds afgelopen weekend een voetbalbeurs rijker. Handelaren vanuit het hele land kwamen richting het Kelrehuus in Kilder op zoek naar de meest uiteenlopende voetbalspullen om hun verzameling uit te breiden.


"Het is een beetje een virus, het gaat eigenlijk helemaal niet om het verkopen", vertelt organisator Theo Kock over de drijfveer van verzamelaars. Hij wijst op de gemoedelijke sfeer die ontstaat op voetbalbeurzen: "Iedereen ontmoet elkaar, iedereen heeft verhalen en iedereen kent elkaar." Zijn beleving wordt onderschreven door de aanwezige verzamelaars. "Er hangt een goede sfeer", stelt voetbalshirtverzamelaar Jesse Rabbeljee. "Er zijn veel liefhebbers van de voetbalcultuur. Het is heel leuk om aanwezig te zijn." Kock, zelf fervent verzamelaar wilde in eerste instantie op bestaande voetbalbeurzen in Houten en Velsen als standhouder zijn intrede maken. "Toen kwam eigenlijk het idee 'dan kan ik het toch nog zo goed zelf proberen te organiseren?'"

De organisator is tevreden over het resultaat. "Ik denk dat het aardig gelukt is", aldus Kock. Dat beaamt voetbalfanaat en bekende Superboer Sjoerd Weikamp. Hij vind het mooi dat er niet alleen De Graafschap spullen te vinden zijn op de beurs. Hij geeft als tip voor volgend jaar mee om wellicht toch een speciale zaal voor De Graafschap te maken zodat ook de harde kern van de Superboeren richting de beurs komt. "Want dit verdient nog wel meer bezoekers", aldus Weikamp. "Dan is het ook leuk dat er wat meer gehandeld wordt." Volgens Kock keert de beurs volgend jaar in ieder geval zeker terug: "Als je zoiets begint, moet je het wel proberen vol te houden."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)