Achterhoek Cup denkt na over andere opzet

Gepubliceerd: 10-11-2017 12:11. Bijgewerkt: 10-11-2017 13:20

De organisatie van de Achterhoek Cup denkt na vijf nieuwe afmeldingen aan een andere opzet. Het voetbaltoernooi vraagt deelnemende clubs in een enquête hun mening over een terugkeer naar het knock-out systeem.


“We hebben ieder jaar te maken met afmeldingen, alleen dit keer kwamen ze allemaal in één week”, meent organisator Anton Seggelinck. “Daardoor valt het nu meer op.” Vorige week trokken EDS, HC’03, Mariënveld, Keijenburgse Boys en Basteom zich terug. Eerder stapte ook Babberich al uit het toernooi, dat nu nog 36 deelnemers kent. “Door veel blessures konden wij geen representatief elftal op de been brengen”, zegt trainer Theo Besselink van Basteom over hun terugtrekking. “Omdat we tegen een hoog team (RKZVC red.) moesten kon ik het niet maken spelers uit het tweede elftal te laten spelen.” De organisatie laat weten afmeldingen van clubs niet te kunnen voorkomen is, omdat de verenigingen vooraf moeten weten of ze een team op de been kunnen brengen.

Door de nieuwe afmeldingen wordt er gesproken over een andere opzet van het voetbaltoernooi. “Ik denk dat je beter derde, vierde- en vijfdeklassers het onderling kunt laten uitvechten”, aldus Dave Clephas van Keijenburgse Boys. De derdeklasser trok zich terug na een schorsing voor de trainer. “Een paar wedstrijden extra vinden we wel fijn, maar dan moet je niet met 8-0 verliezen. Daar heeft niemand wat aan.” Basteom, dat zich in de huidige opzet niet meer zal inschrijven, ziet een andere opzet wel zitten. “Het toernooi blijft charme houden als het terugkeert naar het knock-out systeem”, aldus Besselink.

Enquête moet doorslag geven
De organisatie van de Achterhoek Cup legt de deelnemende verenigingen een enquête voor om te oordelen over de huidige opzet. “Sinds het Champions League model hebben we te maken met afmeldingen’’, zegt organisator Seggelinck, die een terugkeer naar het oude systeem als serieuze optie ziet. “Clubs kunnen zich uitspreken over de toekomst van het toernooi. Als de verenigingen willen dat het verandert, dan zullen wij daarin meegaan.” De enquête zal in eerste instantie in de zomer gehouden worden, maar vindt nu al in de winterstop plaats.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)