ABBA geeft bewoners thuisgevoel in Sydehem

Gepubliceerd: 01-02-2019 16:02.

Bewoners van verzorgingshuis Sydehem zijn na een jaar afwezigheid weer terug op hun vertrouwde stek in Zeddam. Na een grondige renovatie is er door het concept van kleinschalig wonen meer rust gecreëerd voor de ouderen met dementie of met een intensieve zorgvraag.


“Ik vind het hier geweldig”, zegt de enthousiaste bewoner Sjef Paulussen in reactie op de terugkeer in het verzorgingshuis aan de Benedendorpsstraat. “Ik zou niet meer terug willen.” Tijdens de renovatie verbleven de bewoners tijdelijk in Het Weerdje in Doetinchem, maar Zeddam voelt als thuis. Volgens Jan de Vries was de verbouwing meer dan nodig. “Het voldeed niet meer aan de huidige tijd”, aldus de teamverpleegkundige van Sensire. “De kamers waren verouderd en onlogisch ingedeeld, daar is allemaal rekening mee gehouden en het is naar deze tijd teruggehaald.”

In Sydehem is onder meer met de inrichting van een bruin café gepoogd herkenningspunten in te bouwen voor de oudere bewoners. Zo ligt het spel ‘Mens erger je niet’ op tafel en hangen vinylplaten van Heino en ABBA aan de muur. Paulussen is vooral blij dat hij terug is in zijn thuis. “Met de meeste mensen kan ik goed opschieten”, aldus de goedlachse bewoner. “Er zitten wel wat roddelaars bij, maar daar bemoei ik me niet mee.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)