Aanvallers mogen weg bij De Graafschap

Gepubliceerd: 18-12-2020 16:12. Bijgewerkt: 18-12-2020 18:24

Sven Blummel en Giannis Mystakidis mogen deze winter onder voorwaarden vertrekken bij De Graafschap. Daarnaast hoopt manager voetbalzaken Peter Hofstede aanvaller Klaas-Jan Huntelaar en middenvelder Siem de Jong in de toekomst te kunnen verleiden tot een verblijf in Doetinchem.

"Als ze weggaan, wil je wel dat er iets voor terugkomt", zegt Hofstede over het mogelijke vertrek van Blummel (24) en Mystakidis (26), die allebei vorig seizoen een contract tekenden bij De Graafschap. "Ik snap dat spelers die niet spelen een vertrekwens hebben in de winter. We gaan ernaar kijken, maar willen onszelf niet in de vingers snijden. Onze eigen selectie is namelijk niet al te groot." Zelf hoopt De Graafschap zich deze winter aanvallend te versterken. Met name een creatieve aanvallende middenvelder wordt gemist, maar er wordt ook gekeken naar een aanvaller.

Voor het nieuwe seizoen zingt de naam van Ajax-spits Huntelaar (37) rond. Hij maakte recent bekend na deze jaargang te stoppen met voetbal, maar sloot een terugkeer bij De Graafschap niet uit. Vorig seizoen poogde Hofstede Huntelaar al daartoe te verleiden. "Dat contact verwaterde toen wij niet promoveerden", zegt de manager voetbalzaken, die in het nieuwe jaar met de in Angerlo woonachtige aanvaller in gesprek wil gaan: "Wij geven hem de tijd om zelf een besluit te nemen. Maar gezien het feit dat hij hiervandaan komt, hier woont en de link met de Achterhoek er is, hoop ik dat we even gaan zitten."

Hengelen naar De Jong
De Graafschap wilde vorige maand ook middenvelder Siem de Jong (31) overhalen om in Doetinchem te spelen. Hij vertrok recent bij FC Cincinnati in Amerika. "We informeren dan of De Graafschap een optie is, maar het werd uiteindelijk sc Heerenveen", zegt Hofstede over het contact. "Ik snap dat spelers met een dergelijke staat van dienst liever in de eredivisie spelen, maar voor in de toekomst weet je het nooit."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)