Aanvaller Sjoerd Ars stopt met voetbal

Gepubliceerd: 28-06-2018 21:06. Bijgewerkt: 28-06-2018 21:59

Aanvaller Sjoerd Ars uit Didam stopt na zestien jaar als profvoetballer. De voetbalnomade speelde verdeeld over vijf landen meer dan vierhonderd wedstrijden en werd meerdere keren topscorer.

“Iedere dag mogen doen waar je als kleine jongen van hebt gedroomd, dat is niet veel mensen gegeven”, aldus de 34-jarige aanvaller over zijn keuze om te stoppen. In 2002 begon Ars zijn carrière in het betaald voetbal bij De Graafschap. Met name in de Jupiler League, waar hij vier promoties meemaakte, bleek de spits erg succesvol. Hij scoorde tot 2013 doelpunten voor FC Omniworld (nu Almere City), Go Ahead Eagles, RBC Roosendaal, en FC Zwolle. Vervolgens speelde hij in het buitenland voor Levski Sofia (Bulgarije), Tianjin Teda (China), Konyaspor en Karsiyaka (Turkije).

In 2015 keerde hij terug naar Nederland en na twee topscorerstitels bij NEC en NAC volgde een laatste avontuur bij Haladas FC in Hongarije. Het afgelopen seizoen promoveerde Ars, die werd gehuurd van Fortuna Sittard, met De Graafschap naar de Eredivisie.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)