Aanpak kruising Groenlo goed ontvangen

Gepubliceerd: 03-01-2019 16:01. Bijgewerkt: 03-01-2019 16:45

De initiatiefnemers van de 'petitie onveilige kruising Groenlo' hebben een positief gevoel overgehouden aan het overleg met de gemeente Oost Gelre. Tijdens het overleg zijn de korte termijnmaatregelen die onlangs genomen werden door de wethouder geëvalueerd en zijn er suggesties gedaan voor de toekomst.

“Een compliment aan wethouder Bonsen die de situatie voortvarend oppakt”, aldus Wilma van der Donk namens de initiatiefnemers van de petitie. “We voelen ons zeer serieus genomen en er wordt vanuit veel invalshoeken meegekeken.” Volgens de klankbordgroep zijn enkele maatregelen nog niet duidelijk of veilig genoeg. “Een aantal bedrijven waren overrompeld door de wegafsluiting. Door vakanties was de maatregel nog niet bij iedereen even bekend.” Ook de veilige fietsroute, waarvoor inmiddels borden zijn geplaatst in het centrum van Groenlo, kreeg kritiek. “De suggestie is gedaan om de veilige fietsrouteborden weg te halen en dit aan verkeersregelaars ter plekke over te laten”, aldus van der Donk. Deze staan vanaf 7 januari tijdens de spits op het kruispunt om het verkeer in goede banen te leiden.

De onveilige kruising zal op korte termijn ook beter worden verlicht. “Wethouder Bonsen kon dit idee omarmen en zoekt op dit moment uit, hoe dit kan worden gerealiseerd.” Daarnaast heeft de klankbordgroep er bij de gemeente op aangedrongen om nogmaals met Rijkswaterstaat in gesprek te gaan over het beter afstellen van de verkeerslichten op de Winterswijkseweg. Met vervoersmaatschappij Arriva wordt gekeken of busverkeer tussen Enschede en Doetinchem via de afrit Laarberg op de N18 kan rijden, zodat busverkeer op de kruising sterk wordt verminderd. Begin februari is een vervolgoverleg waarbij de toegezegde maatregelen en acties geëvalueerd worden en ook gekeken zal worden naar de langere termijn.


Foto: Wilma van der Donk

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)