Aanhoudingen na rellen rond De Vijverberg

Gepubliceerd: 13-05-2021 12:05. Bijgewerkt: 13-05-2021 13:00

Bij de rellen na de voetbalwedstrijd van De Graafschap in Doetinchem zijn woensdagavond twee ME'ers gewond geraakt. Zeven relschoppers zijn aangehouden naar aanleiding van de ongeregeldheden rond stadion De Vijverberg.

Vijf van de aanhoudingen zijn verricht voor openlijke geweldpleging, twee voor belediging. De Graafschap speelde woensdagavond tegen Helmond Sport om directe promotie, maar wist niet te winnen. De politie zegt dat de supporters die zich tijdens en na de wedstrijd rond het stadion verzamelden op een gegeven moment is verzocht te vertrekken. Het overgrote deel gaf daar gehoor aan, maar een groep van ruim honderd personen wilde niet vertrekken. Daarop is de ME ingezet om deze mensen alsnog te laten vertrekken bij het stadion.

De sfeer was volgens een woordvoerder gespannen en er zou fors geweld zijn gebruikt richting de politie. Er werd met stenen, fakkels, vuurwerk en glas naar de politie gegooid. Daarbij zijn twee ME'ers lichtgewond geraakt. Volgens de gemeente was 'een groep jongeren puur en alleen uit op rellen'. "Dit past absoluut niet bij De Graafschap en is iets wat we in de afgelopen decennia niet eerder hebben meegemaakt", aldus een woordvoerder tegenover Omroep Gelderland.

'Deze daders zijn geen supporters'
De relschoppers hebben volgens de gemeente met hun acties veel schade aangericht aan de club en de supporters. "Voor ons is het heel duidelijk: deze daders zijn geen supporters van De Graafschap!", zegt hij. Afgelopen vrijdag kwamen er ook honderden supporters naar De Vijverberg. Toen om de spelersbus van De Graafschap te onthalen na het teleurstellende gelijkspel (1-1) tegen Jong Ajax in Amsterdam. Daarbij werden journalisten verbaal geïntimideerd en een persfotograaf fysiek belaagd.

Foto: REGIO8

Copyright ┬ę 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)