Aaltense wielerploeg groeit op trainingskamp

Gepubliceerd: 22-01-2019 15:01. Bijgewerkt: 22-01-2019 16:20

De Aaltense wielerploeg Sensa-Kanjers voor Kanjers belegde afgelopen weekend een trainingskamp ter voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen. De ploeg die vorig jaar Nederlands kampioen werd bij de clubteams werkt er hard aan om 2019 nog succesvoller te maken.


“Voor ons is dit de ideale voorbereiding om een team te smeden”, vertelt ploegleider Arjan Ribbers over het trainingskamp op vakantiepark De Twee Bruggen in het buitengebied van Winterswijk. “Je kan allerlei oefeningen doen om straks in de wedstrijden het beste resultaat te boeken.” Hoewel er veel kilometers worden gemaakt op de fiets, genieten de renners ook van de contacten onderling. “Het is vooral fietsen, maar daarbuiten doen we ook gezellige dingen”, vertelt de jonge wielrenner Maarten Lubbers uit Winterswijk.

Vorig jaar won de ploeg het Nederlands kampioenschap bij clubteams. “Dat was misschien wel het beste seizoen ooit voor ons”, vertelt Ribbers, die dit jaar hoopt op individueel succes. “Vorig jaar hebben we de clubcompetitie gewonnen zonder dat we een klassieker hebben gepakt. Dat is wel een van de doelen, meer individuele successen boeken met onze renners. Ze zijn er stuk voor stuk klaar voor om een klassieker te winnen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)