Aaltense sportclubs willen omnivereniging

Gepubliceerd: 19-04-2017 11:04. Bijgewerkt: 19-04-2017 11:18

Zeven sportclubs in Aalten willen na de realisatie van een nieuw multifunctioneel sportpark hun krachten bundelen in een omnivereniging. Op deze manier hopen de bestuurders negatieve trends als dalende ledenaantallen en vergrijzing te bestrijden.


"Enkele jaren geleden zijn we begonnen met kijken hoe we het sportpark (van AD'69, red.) breder weg konden zetten", aldus de voorzitter van voetbalclub AD'69 Raimond Smit. "Daarbij hebben we de samenwerking gezocht met heel veel verenigingen uit Aalten waaronder de wielerclub, de korfbalclub en de ijsvereniging. Samen hebben we een plan gesmeed om hier in de zomer van 2018, als de gemeenteraad akkoord gaat in juni, een multifunctioneel sportpark neer te leggen." Volgens de wielerclub staan de neuzen allemaal dezelfde kant op. "Verenigingen die soms wat minder leden krijgen en de noodzaak zien om met elkaar samen te werken en gebruik maken van elkaars kracht", karakteriseert voorzitter Piet Kraaijeveld van Peddelaars Aalten de betrokken partijen.

De bundeling resulteert niet enkel in een nieuw multifunctioneel sportpark maar volgens de bestuurders hopelijk ook in een samensmelting van alle partijen in een omnivereniging. Smit: "Als je de krachten kunt bundelen en een grote organisatie kunt neerzetten, dan denken wij dat we daar de vruchten van kunnen plukken." Boudewijn Inja van BrichbouW sportondersteuning, voor mensen met een beperking, ziet de toekomst rooskleurig in en kan niet wachten op de goedkeuring van de gemeente. Inja: "Voor mijn part laat de bouw maar beginnen. De gemeente wil heel graag participeren. Wil dat mensen met een beperking en met bepaalde gedragsstructuren mee kunnen doen, nou moeten ze dan ook een keer faciliteren."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)