Aaltense Kanjers winnen clubcompetitie

Gepubliceerd: 24-09-2018 13:09. Bijgewerkt: 24-09-2018 14:27

Wielerploeg Sensa-Kanjers voor Kanjers heeft voor een unieke prestatie gezorgd, door voor het eerst in de geschiedenis van het team Nederlands kampioen clubteams te worden. De Aaltense ploeg met enkel renners uit oostelijk Nederland reed een goed finaleweekend en achterhaalde zo de twee overgebleven concurrenten.

"Dit is een droom die uitkomt voor ons", aldus ploegleider Arjan Ribbers. "Wij zijn een aantal jaren geleden gestart met deze ploeg en zetten elk jaar een stap vooruit. We zaten de afgelopen jaren al bij de vijf beste clubteams van Nederland en dan ga je toch een keer aan winst denken. Dat is nu gelukt en dat is echt fantastisch." Voor aanvang van het finale weekend stonden de Kanjers nog derde in de algemene rangschikking. "We stonden twee punten achter op NWVG en eentje op De Jonge Renner", aldus Ribbers. "Op zaterdag reden we een goede koers en zaten we net als NWVG mee in de ontsnapping. Doordat De Jonge Renner niet mee zat, viel die ploeg al weg en waren we al zeker van een tweede plaats"

Op zondag achterhaalde het Aaltense wielerteam ook de Groningse koploper. "In de ochtend wonnen we de ploegentijdrit", geeft Ribbers aan. "Dat leverde ons de voorsprong op die we nodig hadden en waardoor we over NWVG heen gingen. Toen was het voor ons zaak om 's middags te controleren en op een massasprint aan te sturen of een ongevaarlijke groep weg te laten rijden." Het plan van Ribbers slaagde en dat betekende winst voor Kanjers voor Kanjers.

Talent blijven ontwikkelen
Het kampioenschap is een bijzondere, zo legt Ribbers uit. "We zijn eigenlijk het enige team dat enkel met renners uit de eigen omgeving, voor ons district Oost, rijdt. Het betekent dat er genoeg wielertalent in het oosten is. Die willen we blijven stimuleren en prikkelen. Daarnaast staan we nu aan de top en daar willen we natuurlijk graag blijven."


Foto: Erik Homan

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)