Aalten wil Slingeplas kopen en verpachten

Gepubliceerd: 24-07-2019 16:07.

Aalten gaat de Slingeplas en de naastgelegen politieplas bij Bredevoort kopen van exploitant Leisurelands. De gemeente wil het gebied vervolgens verpachten aan Vakantiepark De Twee Bruggen.

Aanleiding voor de aankoop is de intrekking van het bestemmingsplan dat de ontwikkeling van het gebied mogelijk had moeten maken. Nu dit niet doorgaat, heeft het recreatiegebied voor Leisurelands geen bedrijfsmatige waarde meer. “Omdat in het verleden afspraken zijn gemaakt over een verdere ontwikkeling van het plangebied, is het van belang om met Leisurelands overeenstemming te bereiken over het vervolgtraject", zo staat in een raadsmededeling van de gemeente Aalten. "Zonder hierbij een risico te lopen op schadeclaims op grond van het niet nakomen van eerder gesloten overeenkomsten.”

Volgens de gemeente blijft door het verpachten aan De Twee Bruggen de aantrekkende kracht van de plas voor Bredevoort behouden: “Over de daadwerkelijke aankoop en verpachting vindt, nadat met alle partijen overeenstemming is bereikt, afzonderlijke besluitvorming plaats." De gemeente verwacht dat dit in het laatste kwartaal van dit jaar gebeurt.

Foto: Leisurelands

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)