Aalten reikt Lombok een helpende hand

Gepubliceerd: 10-06-2016 9:06. Bijgewerkt: 10-06-2016 9:54

De Stichting Harapan Baru reikt het Indonesische eiland Lombok de helpende hand. Op de Wereldmarkt in Aalten worden daarom zaterdag onder meer gehoorapparaten ingezameld.


‘’Ze zijn daar bezig om armoede te bestrijden, om mensen met een handicap die op achterstand staan zelfstandig een bestaan op te bouwen en daar willen wij als stichting graag een bijdrage aanleveren’’, vertelt voorzitter Bert Reinders. ‘’Je ziet dat toerisme daar opkomt, maar dat mensen in kleine plaatsen daar niet van profiteren. Juist daar gaat de hulp naar toe.’’

De link tussen Aalten en Lombok is oud inwoner Nick Rensink, die de Achterhoek verliet voor een stage in Indonesië. Inmiddels woont en werkt Rensink op het eiland en probeert hij de armoede te bestrijden met het project Handi-Capable.

De stichting wil in Nederland bezoekers van de Wereldmarkt in Aalten zaterdag infomeren over alle werkzaamheden. Ook vraagt de stichting goedwerkende gehoorapparaten en boekjes van Engelse les die ze kunnen schenken aan een dovenschool op het eiland.


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)