Aalten en Leisurelands bereiken akkoord

Gepubliceerd: 14-02-2020 11:02. Bijgewerkt: 14-02-2020 11:32

Aalten heeft een akkoord bereikt met Leisurelands om de Slingeplas en de naastgelegen 'politieplas' in Bredevoort te kopen. Na goedkeuring van de gemeenteraad is met de aankoop een bedrag van 1.650.000 euro gemoeid.

"Als gemeente vinden we het belangrijk dat de Slingeplas zijn aantrekkende kracht voor Bredevoort behoudt", aldus wethouder Ted Kok. "Iedereen die dat wil moet er terecht kunnen. Goed onderhoud en beheer van de plas zijn daarvoor noodzakelijk." Leisurelands zag mogelijkheden tot verkoop nadat het bestemmingsplan voor verdere ontwikkeling van het recreatiegebied niet doorging. "Als gemeente zijn we daarop het gesprek aangegaan met Leisurelands", laat Kok weten. "Nu zijn we dus in principe tot overeenstemming gekomen over aankoop van het recreatiegebied."

Na de aanschaf wordt het recreatiegebied in erfpacht uitgegeven aan Vakantiepark De Twee Bruggen. Het vakantiepark zal een jaarlijkse canonvergoeding betalen voor het gebruik van het recreatiegebied. Daarbij is met De Twee Bruggen afgesproken dat het strand met ligweide en het daaraan grenzende water (zwemzone) en een (wandel)rondje rondom de Slingeplas voor een ieder en gratis toegankelijk blijven. De gemeenteraad neemt op 24 maart een beslissing.

Foto: Leisurelands


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)