Aa-strang verkleurt in kader van Europadag

Gepubliceerd: 10-05-2021 14:05. Bijgewerkt: 10-05-2021 15:21

Europadag werd afgelopen zondag 9 mei gevierd met een grensoverschrijdende licht- en talkshow, waar naast het herdenken van de oorlog de internationale samenwerking werd gevierd. De organisatie blikt terug op een 'stralende dag' en kijken uit naar het volgende evenement.


"Het was een hele bijzondere dag", aldus Lex Schellevis, initiatiefnemer van DinXperience. "Van tevoren was er best veel stress om alles goed op orde te krijgen, maar als het dan begint kun je echt genieten van wat er wordt gemaakt en daar trots op zijn." Zondagavond was er een lichtshow te bewonderen boven en naast de Aa-strang, een Duits-Nederlandse rivier in het verlengde van de Oude IJssel. Ook werd er een online talkshow uitgezonden, waar onder meer burgemeesters aanschoven. Dit alles om het 75 jaar samen leven in vrede en vrijheid in de grensstreek te vieren. "De mensen die hierbij waren hebben echt hun hart laten spreken," aldus Schellevis, iets dat volgens de organisator veel indruk heeft gemaakt: "Mijn telefoon ontplofte bijna. Ik had na de tijd wel 150 WhatsApp-berichten met hele positieve reacties, geweldig."

Door de coronamaatregelen werd de licht- en talkshow via een livestream uitgezonden. Ondanks dat de viering geslaagd was volgens de organisatie, verlangen ze wel naar meer: "We hebben de mensen echt gemist, het heeft zoveel meerwaarde als er publiek bij is." Als de coronamaatregelen versoepeld worden en het toegelaten wordt, wil Schellevis met het team van DinXperience 18 juli opnieuw een evenement realiseren. "We willen met 20 verschillende podia in Suderwick en Dinxperlo het leven en de unieke kansen aan de grens laten zien. Wat we met Europadag hebben georganiseerd is in vergelijking daarbij nog kleinschalig."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)