600 kilo Zwarte Cross-doppen voor KNGF

Gepubliceerd: 18-07-2018 12:07. Bijgewerkt: 18-07-2018 13:54

De Zwarte Cross heeft voor het tweede jaar op rij zeshonderd kilo flessendoppen opgeleverd voor het KNGF. De extreme droogte heeft niet geleid tot meer verkoop van water, omdat bezoekers hun fles konden hervullen.


"We hebben met het er met Lianne (coördinator horeca, red.) over gehad en we denken dat het komt doordat mensen bij de toiletten gratis water konden halen", aldus aldus initiatiefneemster Francis Bonenkamp. "Anders werd het wel heel duur voor ze." Desondanks is Bonenkamp uitermate tevreden met de opbrengst. "Natuurlijk!", reageert ze enthousiast. "Elke hond helpt en elke kilo die je binnenhaalt helpt daarbij."

Voor een basisopleiding van een blindengeleidehond is twintigduizend kilo aan doppen nodig. In de afgelopen drie jaar is er door Bonenkamp en sympathisanten in totaal al ruim tweeduizend kilo opgehaald bij de Zwarte Cross en Mañana Mañana. En daar komen als het aan de initiatiefneemster ligt nog duizenden kilo's bij. "We blijven hier mee doorgaan", aldus Bonenkamp. "De Zwarte Cross is daar ook heel makkelijk in. Ze hebben automatisch zonder dat ik een mail stuur ons al meegenomen in het hele systeem. Ze staan er zelf ook achter."

Alle video's van Zwarte Cross 2018 op een rij!

Foto: Francis Bonenkamp

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)