6,5 miljoen euro gestolen net over de grens

Gepubliceerd: 12-11-2020 10:11. Bijgewerkt: 12-11-2020 11:20

Bij een inbraak in het douanekantoor in het Duitse Emmerich hebben onbekende daders voor 6,5 miljoen euro aan contant geld buitgemaakt. Het trio zou een kernboor gebruikt hebben om vanuit een aangrenzende kamer naar de kluis te komen.


“Mijn eerste gedachte was, er moet een lek zijn bij de douane of de politie,” reageert Günter Neiffer, hoofdofficier van justitie in Kleve. Niemand van de politie zou op de hoogte geweest zijn van het geldbedrag in de kluis. De inbraak op het hoofdkantoor van de douane in Emmerich zou al op 1 november gepleegd zijn, maar woensdag is pas bekend gemaakt dat er een bedrag van 6,5 miljoen euro uit de kluis gestolen is. “De inbrekers hebben in ieder geval een zeer professionele aanpak gehad,” aldus Neiffer. De drie mannen zouden eerst een deur opengebroken hebben om vervolgens met een kernboor door de muur van de kluis te boren. Getuigen hebben 1 november omstreeks 10.45 uur de mannen het gebouw zien verlaten en in een wit busje zien stappen toen ze er vandoor gingen.

De politie tast nog in het duister naar de identiteiten van de daders. Een getuige heeft een foto gemaakt van een onbekende man. Deze wordt door politie en douane gebruikt voor het onderzoek. Daarnaast heeft de douane een beloning van 100.000 euro aangeboden voor aanwijzingen die leiden tot een arrestatie van de daders.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: Antenne Niederrhein


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)