4Daagse door wandelgemeente van het jaar

Gepubliceerd: 09-05-2018 17:05. Bijgewerkt: 09-05-2018 17:20

Deelnemers van de Achterhoekse Wandelvierdaagse liepen woensdag de eerste meters door de nieuwe officiële wandelgemeente van het jaar. Op deze eerste dag van het evenement won Bronckhorst de verkiezing van wandelkrant Te Voet, ten koste van Goeree-Overflakkee en Hilvarenbeek.


"Ik ben heel erg blij", stelt burgemeester Marianne Besselink die de prijs in ontvangst nam. "Het was een ontzettende spannende strijd na de publieksstemming. Die hadden we al gewonnen. Dus heel blij dat we nu de prijs 'Wandelgemeente van het Jaar' mogen binnenslepen." Deelnemers van de Achterhoekse Wandelvierdaagse, die woensdag toepasselijk van start ging met de 'Dag van Bronckhorst' langs Keijenborg, Zelhem en Hengelo, roemden voornamelijk het landschap van de gemeente en genoten zichtbaar van de tocht in de stralende lentezon.

De jury lette naast de omgeving echter ook op praktische zaken die het wandelen in een gemeente bevorderen. Daar blonk Bronckhorst volgens jurylid en hoofdredacteur van wandelkrant Te Voet, Frank Hamdorff, in uit. "Bronckhorst heeft ontzettend veel kilometers aan wandelpaden die onverhard zijn", aldus het jurylid. "Maar opvallend heel vaak gecontroleerd worden, zo'n twee keer per jaar. En dat zien we niet zo veel." Besselink moet eenmaal terug in het gemeentehuis een wandeling naar de prijzenkast maken om de bijbehorende trofee in op te bergen. "Dit beeldje krijgt zeer mooie plek."

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)