3D-project moet regio verbinden op steiger

Gepubliceerd: 23-08-2019 14:08. Bijgewerkt: 23-08-2019 15:00

Negen Achterhoekse gebouwen hebben sinds donderdag een tijdelijk nieuw thuis gevonden op de flaneersteiger bij de Oude IJssel in Doetinchem. De miniaturen, die eerder tentoongesteld werden bij het Stadsmuseum, moeten de verbondenheid tussen de Achterhoek en Doetinchem versterken voor bewoners en bezoekers van de regio.


“In de hoofdstad van de Achterhoek staan nu alle gemeentes”, laat projectleider Eefje Ernst weten. “Mensen hebben erop kunnen stemmen en daardoor zijn het de favoriete gebouwen van mensen uit iedere gemeente.” Jos Tiemessen denkt dat de miniaturen bestand zijn tegen mogelijk vandalisme. “Ik heb geen twijfel dat mensen er geen foute dingen mee gaan doen”, aldus de centrummanager. “Het is redelijk hufterproof neergezet.” Passanten zijn onder de indruk van de tentoonstelling. “Het is net Madurodam in Amsterdam”, vertelt de jonge Ronan. Sharissa Khodabak vult aan. “Het ziet er geweldig uit en het is knap hoe ze dit gemaakt hebben.”

De 3D-gebouwen worden in de avond verlicht via zonnepanelen, zodat zij goed zichtbaar blijven. Het is onbekend hoe lang de miniaturen op de flaneersteiger blijven staan. Volgens Ernst is er nog geen nieuwe bestemming voor de miniaturen. “Daar is nog geen uitspraak over gedaan dus dat zullen we nog wel zien”, zegt de projectleider. “Wellicht worden ze wel verdeeld over gemeenten. Het is nog een beetje een mysterie.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)